19.10.2024-14:52 (Son Güncelleme:19.10.2024-15:03)

Rize'de Yaylacıların Geri Dönüş Yolculuğu Devam Ediyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaylacılar, köylerine dönüş hazırlığı yapıyor.

Yaylalarda Dönüş Zamanı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, bahar aylarında hayvanlarıyla yaylalara giden vatandaşlar, artık köylerine geri dönmek için hazırlıklara başladı.

Son Hazırlıklar Avusor Yaylası'nda Yapıldı

İlçenin Avusor Yaylası'nda besicilik yapan Adem ve oğlu Ahmet Alinoğlu, sürüleriyle birlikte Köprübaşı köyüne doğru yola çıkarak son hazırlıklarını tamamladılar. Karla kaplı yayladan yürüyerek bir süre ilerleyen baba-oğul, ardından hayvanlarını yükledikleri kamyonetle yolculuklarına devam ettiler.

Verimli Bir Sezonun Ardından

Adem Alinoğlu, bu yıl verimli bir yayla sezonu geçirdiklerini aktararak, "2024'ün yayla sezonunu bitirdik, çok şükür kazasız, belasız. Kar yağdı dağlarımıza, bugün Avusor Yaylası'nın son göçünü gerçekleştiriyoruz. Umarım bir daha nasip olur 2025'e." ifadelerini kullandı.

Kar Kalınlığı 30 Santimetreye Ulaştı

Ahmet Alinoğlu ise yukarıdaki yaylalarda kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığını belirterek, "Artık yaylalarda kimse kalmadı." dedi. Çamlıhemşin ilçesindeki diğer besicilerin de birkaç gün içinde köylerine dönüş yapması bekleniyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde baharda hayvanlarıyla yaylalara çıkan vatandaşlar köylere dönüş yapıyor. Öte yandan, kışın gelmesiyle beyaz örtüyle kaplanan yaylalar, güzel görüntü oluşturdu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr