19.10.2024-14:07 (Son Güncelleme:19.10.2024-14:07)

Rize'de Hortum Çatıyı Uçurdu, Otomobil Hasar Gördü

Rize'nin Çayeli ilçesinde hortum, bir binanın çatısını uçurup bir otomobili hasara uğrattı. Fırtına ve sağanak yağışlar etkili oldu.

Çayeli'nde Hortumun Yol Açtığı Hasar

Rize'nin Çayeli ilçesinde etkili olan fırtına, denizde meydana gelen bir hortumun karaya ulaşmasıyla birlikte ciddi hasarlara yol açtı. Hortum, sahil kesimindeki bir binanın çatısını uçururken, düşen malzemeler nedeniyle bir otomobil de hasar gördü.

Başkan Çiftçi'den Açıklama

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, AA muhabirine verdiği demeçte, sabah saatlerinde ilçede fırtınanın etkili olduğunu ifade etti. Çiftçi, "Hortum karaya ulaştı ve bir binanın çatısını uçurdu. Çatıdan malzeme düşmesi sonucu da bir otomobilde hasar meydana geldi" diye belirtti.

Fırtına Balık Kafeslerini Vurdu

İlçe açıklarında devam eden balık kafesi kurulum çalışmaları da fırtınadan olumsuz etkilendi. Fırtınanın etkisiyle birlikte sağanak yağışların süregeldiği il genelinde heyelanlar meydana geldi.

Yemişlik Köyü'nde Toprak Kayması

Merkeze bağlı Yemişlik köyünde gerçekleşen bir toprak kayması sonucunda, Adem Birinci'ye ait park halindeki minibüs sürüklendi. Vatandaşlar, düşme tehlikesine karşı minibüsü yamaçtan halatlarla ağaçlara bağlayarak güvenceye aldı. Minibüs, daha sonra bir vinç yardımı ile yola çekildi.

Adem Birinci'den Açıklama

Adem Birinci, sağanaktan sonra çıkan gürültüyü duyduğunu aktararak, "Yukarıdan gelen toprak, yoldaki arabayı aldı. Evimin yolunda ve arabamda hasar oldu" ifadelerini kullandı.

Rize'nin Çayeli ilçesinde hortum meydana geldi. İlçede denizde oluşan hortum, bir süre sonra kıyıya ulaştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr