25.10.2024-15:54 (Son Güncelleme:25.10.2024-15:54)

Rize Milletvekili Avcı, Heyelan Sonrası Derecik Köyünde İncelemelerde Bulundu

Rize Milletvekili Muhammed Avcı, heyelan sonrası Derecik köyünde incelemelerde bulunarak, süren çalışmaları yerinde inceledi.

Rize Milletvekili Avcı'dan Derecik Köyü'ne Ziyaret

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesindeki Derecik köyünde, 21 Ekim'de meydana gelen heyelan sonrası AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, bölgede incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Geçmiş Olsun Dilekleri

İnceleme sırasında köydeki son durum ve yapılan çalışmalar hakkında Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı ve muhtar Ramazan Küçüksarı'dan bilgi alan Avcı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yağışlar ve Hasar Tespit Çalışmaları

Rize'ye son günlerde düşen yağışların etkilerini vurgulayan Avcı, "Yağışlar neticesinde bazı yerlerde hasar oluştu. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor." şeklinde konuştu. Ayrıca, Derecik köyünde yaşanan heyelanı da kaygı verici bir durum olarak nitelendirdi ve "Sevindirici olan kısım bir can kaybının olmaması." diye belirtti.

Riskli Alan Uyarısı

Avcı, köyde iki yıl önce meydana gelen heyelan sonrası bazı yerlerin AFAD tarafından "riskli alan" olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "Üç evin tahliye edilmesiyle ilgili kararları biz daha önceki dönemde almışız ve öngördüğümüz riskin neredeyse birebir aynısı gerçekleşmiş" dedi. Ayrıca, vatandaşlara mühendis raporlarına ve bilimsel verilere güvenmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Hasar Tespit ve İyileştirme Çalışmaları

Avcı, il genelinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığının gerekli takibi sağladığını belirtti. Köyde iş makinelerinin çalıştığını vurgulayan Avcı, yolun hızlı bir şekilde hizmete açılacağına ve su sorununu da kısa zamanda çözeceklerine sözlerine ekledi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı (solda), heyelan meydana gelen Rize'nin Çayeli ilçesinin Büyükköy beldesine bağlı Derecik köyünde inceleme yaptı. Avcı, köy muhtarı Ramazan Küçüksarı'dan (sağda) bilgi aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr