Revani tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay revani tatlısı tarifi
Sevilen tatlılardan biri olan revaniyi püf noktaları ile sizin için bir araya getirdik. Özel tarifi ve kolay yapımı ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tatlı, size adeta bir lezzet şöleni yaşatacak. İşte pratik revani tarifi...
Osmanlı döneminden günümüze popülerliğini yitirmeyen saray tatlısı olarak isimlendirilen bir tatlı olan revaninin tarifini sizin için derledik. Ağızda dağılan kıvamı ile damakları şenlendiren şerbeti ile bu geleneksel tatlı favoriniz olacak. Şimdiden afiyet olsun.
Tadı damağınızda kalacak!
Revani tatlısının keki için gerekli olan malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Revani tatlısının şerbeti için gerekli olan malzemeler:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Revani tatlısının şerbeti için; Tencerenin içerisine ilave edilen su ve şeker iyice karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra yarım limon suyu karışımın içine eklenir. Revani tatlısının şerbeti 2 dakika süresince kaynatılıp ocaktan alınmalı ardından da şerbet soğumaya bırakılmalıdır.
Revani tatlısının keki için; >Şeker ve yumurtayı çırpın sonrasında yoğurt, yağ ve irmiği ekleyip çırpın. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Sonrasında yağlanan tepsi kabına hazır olan kek hamuru yayılır. Keki, 170 derecelik fırında yarım saat süresince pişirmek yeterli olacaktır. Ardından pişen keki dilimlere ayırarak üzerine şerbetini dökebilirsiniz.