Ramazanda Kilo Vermek
Ramazanda sağlıklı beslenerek kilo vermek mümkün! Peki uzmanların söylediklerine kulak asmamamız gerekirse ramazanda nasıl kilo vermemiz gerekli. Hatta kilo almamak mümkün mü? Ramazanda nasıl kilo verilir? İşte tüm bu merak edilen soruların cevapları haberimizin detayında saklı...
Ramazanda sağlıklı beslenerek kilo vermek mümkün! Peki uzmanların söylediklerine kulak asmamamız gerekirse ramazanda nasıl kilo vermemiz gerekli. Hatta kilo almamak mümkün mü? Ramazanda kilo vermek için ne yapmalıyız? İşte tüm bu merak edilen soruların cevapları haberimizin detayında saklı...
Ramazan döneminde öğün düzeniniz değişse de kilo verme hıznızın azalmaması için beslenme programınızı doğru planlamalısınız. Uzun saatler öğün yapmamanız ve içilen sıvı miktarının azalması metabolizma hıznızı yavaşlatır. Ancak doğru besin seçimleri ve metabolizma hızınızı artıran öğün düzeni ile bu dönemde de sağlıklı şekilde kilo vermeye devam edebilirsiniz.
Zengin iftar sofraları, Ramazan ayının getirdiği birliktelikler, düzenli sofralar, akşam geç saatlerde ve bol miktarlarda yenen yemekler ne yazık ki bir ay içerisinde kişilerde kilo artışına sebep olur" diyerek uyarıyor.
RAMAZANDA NASIL KİLO VERİLİR?
İftarı çorba ile açarak sonrasında akşam namazını kılın
Akşam namazından sonra ana yemek ve salata yemeyi tercih edebilirsiniz.
Meyve ve kuruyemiş teravih sonrasına bırakılmalı midenin dinlenmesi sağlanmalıdır.
Kızartma yiyecek ve hamur işlerinden uzak durun. Sahurda kan şekerini hızla düşürüp , yükseltmeyen gıdalar tercih edin. Böylece gün içinde yaşanan en büyük sorunlardan yorgunluk sorununu da çözmüş olursunuz.
Gün boyu hareketsizlikten ve uyumaktan sakının.
Sahurda yenilebilecek yemek menüsü :
Tercih 1 : 150 gram kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata.
Tercih 2 : 50 gram yeynir , 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
Tercih 3 : 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto.
Tercih 4: 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.
İŞTE KİLO VERMENİN YOLLARI
Öncelikle sahurda yapacağınız öğün olabildiğince hafif olmalı, fakat sizi gün boyunca tok tutabilecek doğru besinlerden oluşmalı. Tahıl ve lif oranı yüksek besinler tercih edilmeli, basit şekerlerden uzak durulmalı (beyaz işlenmiş şeker, beyaz ekmek, makarna, pilav çeşitleri, meyve şekeri, meyve suları vs). Sahurda kahvaltılık malzemelerin tercih edilmesi daha doğru bir davranış olur.
İftar vaktinde ise; uzun süre açlık sonrasına denk geleceği için yine hafif, mideyi dolduracak ama yormayacak, düşük kalorili, su ve lif oranı yüksek besinler tercih edilmeli.
Bu önerilere dikkat edildiği sürece ve miktarlar kontrol edilebildiği taktirde, Ramazan ayı boyunca kilo verebilmek de mümkündür; hem de sağlıklı bir şekilde...
Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da; özellikle tansiyon, şeker, kalp, böbrek gibi beslenmeyle ilişkili rahatsızlıkları bulunanların bu dönemde oruç tutmaktan kaçınmaları veya doktor kontrolünde, uygun olduğu ve sağlıklarını riske atmayacakları durumlarda oruç tutmalarıdır.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın