Ramazan’da iftardan sonra çayın yanına hafif bir tatlı iyi gidecektir. Uzmanlar her ne kadar tatlıdan uzak durun dese de sütlaç, bu tatlılar arasında yer almıyor. Son derece hafif bir tatlı olan sütlaç, lezzetiyle damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. İşte sütlaç için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
MALZEMELER
- 1 litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)
- 2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 2 çay bardağı pirinç
Süslemek için;
- Fındık veya fıstık
NASIL YAPILIR?
Öncelikle pirinçleri suyun içerisinde pişirerek şişmelerini sağlayın. Ardından içerisine sütü ekleyerek kaynatmaya başlayın. Süt ve pirinç kaynamaya başladıktan sonra pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içerisinde karıştırın ve sütlacın içerisine dökün. Bu işlemin ardından hızlıca karıştırın ve tekrar kaynamasını bekleyin. Son olarak içine şekeri ilave edin. Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kâselerine alın. Sütlaçların daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstık, fındık veya tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...