25.04.2020-11:00
(Son Güncelleme:25.04.2020-10:57)
İzmirli fırıncılar, ramazan pidesinde yapılan hilelere karşı vatandaşları uyararak, bilhassa belirlenen satış fiyatının altında satış yapan yerlerde dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.
İzmirli fırıncılar, bu sene coronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma sınırlamaları nedeniyle evde kalan vatandaşlara pide yetiştirmek için yoğun mesai yapıyor.
Ramazan pidesi satan fırınlarda hazırlıklar yapıldı, üretim hızlandı. Diğer taraftan İzmirli bir takım fırıncılar vatandaşları ramazan pidelerinde yapılan hilelere karşı uyardı.
Merdiven altı üretimlerde gramaj azaltıldığını ve çokça kabartma unu kullanıldığını belirten fırıncılar, bilhassa belirlenen fiyatının altında satış yapan yerlerde dikkat edilmesini istedi. İzmirli fırıncılardan Abdülrahim Sağlam, "Ramazan'da ekmek ruhsatı olmadığı halde ramazan pidesi üretenler var.
Bazı yerlerin ramazan ayında işleri düşüyor ve bir usta bulup pide çıkarmaya başlıyor. Bu kişiler ekmek sektöründe olmadığı için hem gramajı, hem fiyatı düşürüyorlar. Genellikle yanlış un kullanıyorlar. Bir kişi bir şeyin ustası olmadığında her şeyi eksik yapar. Vatandaş da bunun farkında ama bazıları düşük fiyat olduğu için yöneliyor. Bu hilelere kanmamalılar" diye konuştu.
'GRAMAJINDAN ÇALINIYOR, KALİTESİZ UN KULLANILIYOR'
Ramazan pidesinin ekmekle aynı olmadığını belirten Sağlam, "Ramazan pidesinin hamuru yumuşaktır, yani daha cıvıktır. Fazla kabarmaması gerektiği için kabartma tozu konulmaz.
Ekmeğe göre daha ince olduğu için daha az pişirme süresinde, ancak daha yüksek ateşte pişirilir. Düşük ateşte pideler kurur. Ekmek ortalama 17 dakikada pişerken ramazan pidesi 11-12 dakikada pişiyor. İzmir'de 250 gramı 2,50 TL'den, 300 gramı 3 TL'den satılıyor. Geçen yıla göre aynı yalnızca gramajı değişti" dedi.
Ramazan pidesiyle alakalı fırıncıların yoğun mesai içerisinde olduğunu belirten İzmirli fırıncılardan Şükrü Beyazıt, "Ramazan pidesinin hamuru, ekmek hamurundan farklıdır. Biz hamurda süt ve salep kullanıyoruz o yüzden daha lezzetli oluyor. Normal ekmeğe göre hamuru daha yumuşaktır. Pişme süresi daha kısadır ancak daha yüksek ateşte pişirilir.
Bazı yerlerde ramazan pidesinde hileler yapılıyor. Vatandaşlar buna dikkat etsin. Gramajından çalıyorlar, daha ucuza mal ediyorlar. Kalitesiz un kullanıyorlar. Pide unu kullanmıyorlar. Aynı zamanda hijyenik koşullarda da üretilmemiş olabilir. Vatandaşlar kendilerine pide getiren fırın çalışanlarının aldıkları tedbirlere de dikkat etmeliler.
Virüs sebebiyle vatandaşlar sıcak pide yiyemeyecek ancak bizler onlara pideleri yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Ramazan pidesinin ununun ekmeğe kıyasla daha kaliteli olduğunu belirten fırıncılardan Mustafa Dulgul, "Susamı bol kullanılır. Malzemesi ekmekten farklıdır. Fiyat olarak ise İzmir'in İstanbul ve Ankara ile hemen hemen eş değer olduğunu söyleyebiliriz. Sadece gramaj farkı var. Bazıları gramajı eksik tutuyor. İnsanlara faydalı olmak yerine zarar vermek iyi bir şey değil" diye konuştu.
VATANDAŞ İÇİN ÖNEMLİ OLAN PİŞMİŞ VE BOL SUSAMLI OLMASI
Ramazan pidesi almak için sırada bekleyen vatandaşlardan Serkan Tarkanoğlu, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bizler de pide tüketmeye başlıyoruz. Ramazan pidesini hep aynı fırından satın alıyorum. Pide alırken bol susamlı olmasına dikkat ediyorum" ifadesini kullandı.
Ramazan pidesi alırken pidenin fazla pişmiş olmasına baktıklarını belirten vatandaşlardan Erol Dursun da, "Yalnızca pişmesine değil aynı zamanda bol susamlı olmasına da dikkat ediyorum. Ramazan ayının gelmesiyle artık pideyi sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Bu sene iftarda sıcak tüketemeyeceğiz ama kuru olmaması önemli" dedi.
İzmirli fırıncılar, bu sene coronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma sınırlamaları nedeniyle evde kalan vatandaşlara pide yetiştirmek için yoğun mesai yapıyor.
Ramazan pidesi satan fırınlarda hazırlıklar yapıldı, üretim hızlandı. Diğer taraftan İzmirli bir takım fırıncılar vatandaşları ramazan pidelerinde yapılan hilelere karşı uyardı.
Merdiven altı üretimlerde gramaj azaltıldığını ve çokça kabartma unu kullanıldığını belirten fırıncılar, bilhassa belirlenen fiyatının altında satış yapan yerlerde dikkat edilmesini istedi. İzmirli fırıncılardan Abdülrahim Sağlam, "Ramazan'da ekmek ruhsatı olmadığı halde ramazan pidesi üretenler var.
Bazı yerlerin ramazan ayında işleri düşüyor ve bir usta bulup pide çıkarmaya başlıyor. Bu kişiler ekmek sektöründe olmadığı için hem gramajı, hem fiyatı düşürüyorlar. Genellikle yanlış un kullanıyorlar. Bir kişi bir şeyin ustası olmadığında her şeyi eksik yapar. Vatandaş da bunun farkında ama bazıları düşük fiyat olduğu için yöneliyor. Bu hilelere kanmamalılar" diye konuştu.
'GRAMAJINDAN ÇALINIYOR, KALİTESİZ UN KULLANILIYOR'
Ramazan pidesinin ekmekle aynı olmadığını belirten Sağlam, "Ramazan pidesinin hamuru yumuşaktır, yani daha cıvıktır. Fazla kabarmaması gerektiği için kabartma tozu konulmaz.
Ekmeğe göre daha ince olduğu için daha az pişirme süresinde, ancak daha yüksek ateşte pişirilir. Düşük ateşte pideler kurur. Ekmek ortalama 17 dakikada pişerken ramazan pidesi 11-12 dakikada pişiyor. İzmir'de 250 gramı 2,50 TL'den, 300 gramı 3 TL'den satılıyor. Geçen yıla göre aynı yalnızca gramajı değişti" dedi.
Ramazan pidesiyle alakalı fırıncıların yoğun mesai içerisinde olduğunu belirten İzmirli fırıncılardan Şükrü Beyazıt, "Ramazan pidesinin hamuru, ekmek hamurundan farklıdır. Biz hamurda süt ve salep kullanıyoruz o yüzden daha lezzetli oluyor. Normal ekmeğe göre hamuru daha yumuşaktır. Pişme süresi daha kısadır ancak daha yüksek ateşte pişirilir.
Bazı yerlerde ramazan pidesinde hileler yapılıyor. Vatandaşlar buna dikkat etsin. Gramajından çalıyorlar, daha ucuza mal ediyorlar. Kalitesiz un kullanıyorlar. Pide unu kullanmıyorlar. Aynı zamanda hijyenik koşullarda da üretilmemiş olabilir. Vatandaşlar kendilerine pide getiren fırın çalışanlarının aldıkları tedbirlere de dikkat etmeliler.
Virüs sebebiyle vatandaşlar sıcak pide yiyemeyecek ancak bizler onlara pideleri yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Ramazan pidesinin ununun ekmeğe kıyasla daha kaliteli olduğunu belirten fırıncılardan Mustafa Dulgul, "Susamı bol kullanılır. Malzemesi ekmekten farklıdır. Fiyat olarak ise İzmir'in İstanbul ve Ankara ile hemen hemen eş değer olduğunu söyleyebiliriz. Sadece gramaj farkı var. Bazıları gramajı eksik tutuyor. İnsanlara faydalı olmak yerine zarar vermek iyi bir şey değil" diye konuştu.
VATANDAŞ İÇİN ÖNEMLİ OLAN PİŞMİŞ VE BOL SUSAMLI OLMASI
Ramazan pidesi almak için sırada bekleyen vatandaşlardan Serkan Tarkanoğlu, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bizler de pide tüketmeye başlıyoruz. Ramazan pidesini hep aynı fırından satın alıyorum. Pide alırken bol susamlı olmasına dikkat ediyorum" ifadesini kullandı.
Ramazan pidesi alırken pidenin fazla pişmiş olmasına baktıklarını belirten vatandaşlardan Erol Dursun da, "Yalnızca pişmesine değil aynı zamanda bol susamlı olmasına da dikkat ediyorum. Ramazan ayının gelmesiyle artık pideyi sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Bu sene iftarda sıcak tüketemeyeceğiz ama kuru olmaması önemli" dedi.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Ekonomi HABERLERİ