23.03.2022-14:17 (Son Güncelleme:23.03.2022-14:17)

Ramazan kolisi yardımı yapan yerler 2022

Müslümanların merakla beklediği 2022 Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kaldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise Ramazan kolisi yardımı yapan yerleri öğrenmeye çalışıyor. Ramazan kolisi yardımı yapan yerler hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı yaklaşık 10 gün içerisinde başlayacak. Oruçlarını ve diğer ibadetlerini yerine getirecek olan müslümanlardan bazıları ihtiyaç sahibi olduğu için Ramazan kolisi yardımı yapan yerleri gündemlerine taşıdı. Kendilerine Ramazan kolisi yapabilecek olan kurumların hangileri olduğu söz konusu insanın gündeminin üst basamaklarında yer alıyor.

Ramazan kolisi yardımı yapan yerler 2022

Günümüzde Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine pek çok devlet kurumu Ramazan kolisi yardımı yapmaktadır. Bu kurumların başında ise Vakıflar Genel Kurulu’dur. Vakıflar Genel Kurulu’nun sağladığı Ramazan kolisi yardımlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin belirli bazı şartları karşılaması gerekmektedir.

Vakıflar Genel Kurulu’nun gıda yardımına başvuru yapmak isteyen kişilerin ilk olarak kendilerine en yakın Vakıflar Genel Kurulu Bölge Müdürlüğü’ne müracaat ederek başvuru formunu doldurması gerekmektedir. 18-65 yaş aralığında bulunan ve çalışmasında herhangi bir sorun bulunmayan vatandaşların Türkiye İş Kurumu’na iş başvuru kayfını göstermesi gerekmektedir.


Kontenjanlarla sınırlı olan bu yardımdan faydalanmaya hak kazanan kişiler yardımı almaya hak kazandığı bildirilecektir. Yardımı alan kişinin vefat etmesi veya ekonomik durumunun kendisine yetecek hale gelmesi durumunda Bölge Müdürlüğü’ne bu durumu bildirmesi gerekmektedir.

Ramazan kolisi alma hakkı 5 yıl aralıksız olarak devam etmektedir. 5 yılı aşan yardımlarda ise kişinin yeniden başvuru sürecini başlatması gerekmektedir.

Ramazan kolisinde bulunan malzemeler nelerdir?

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılan Ramazan kolisinin içerisinde mercimek, nohut, bulgur, pirinç gibi temel gıda malzemeleri bulunmaktadır.

İnsani Yardım Vakfı Ramazan kolisi yardımı 2022

Ramazan kolisi yardımı yapan kurumlardan birisi olan İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) bu yardımına başvuru yapmak isteyen kişiler kurumun resmi intenet sitesine giriş yapabilir, +90 212 631 21 21 numarasını arayabilir veya info@ihh.org.tr mail adresi üzerinden iletişime geçerek başvuru işlemlerini başlatabilirler. Bununla birlikte İHH’de bağış yapma ve fitre verme gibi seçenekler de bulunmaktadır.

İHH’nin yardımları nakit, gıda, bayram hediyesi şeklinde olmaktadır.


Belediye Ramazan kolisi yardımı 2022

Son yıllarda bir çok belediye Ramazan ayında Ramazan kolisi yardımları yapmaktadır. Bu yardımlara başvuran kişilerin yaşadıkların yerin belediyesinin intenet sitesine giriş yaparak başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Başvuruların kabul edilmesi için başvuru yapan kişilerin asgari ücretten düşük gelir alıyor olması gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışmamak, kişinin varsa çocuklarının burs almaması, mülk olarak sadece evin bulunması gibi şartlar da istenmektedir.

Belediyeler gıda yardımının dışında kırtasiye ve para yardımı da yapmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımı 2022

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan devlet kurumlarından birisidir. Bakanlığın yardımına başvuru yapmak isteyen kişiler E-Devlet sitesinin ana sayfasında bulunan arama boşluğuna ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’’ yazıp araması ve çıkan ekranın sol üstünde bulunan ‘’Yeni başvuru’’ bölümünü seçmesi gerekmektedir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr