18.05.2018-11:19 (Son Güncelleme:18.05.2018-11:14)

Ramazan Ayında Susuzluğu Engelleyin

Susuzluğu ne keser, susuzluğu gidermek için ne yapmalı, susuzluğu gideren yiyecekler ve içecekler, susuzluğa ne iyi gelir konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Susuzluğu ne keser, susuzluğu gidermek için ne yapmalı, susuzluğu gideren yiyecekler ve içecekler, susuzluğa ne iyi gelir konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

On bir ayın sultanı Ramazanın, yaz aylarına denk gelmesi, nasıl besleneceğiz ve vücudun susuz kalmasını nasıl engelleyeceğiz? Sorularını da akıllara getiriyor. Yaklaşık 16 saat oruç süresinde, iftar sonrası ve sahur öncesi vakitlerde, vücudumuza gereken sıvıyı almaya dikkat etmemiz gerekiyor. Ramazan öncesi gün içinde alınması gereken sıvı en az 2.5, 3, litreyken, bunu Ramazan ayında başarabilecek miyiz? Gün içinde su tüketimi haricinde, vücudumuza meyve suları, kahve, çay, bitkisel çayları, v.b çeşitli içeceklerle sıvı alıyoruz. Bu tür sıvılar vücudumuzun su ihtiyacının bir bölümünü karşılıyor.

PEKİ, NE YAPACAĞIZ?

İftarda ve sahurda yemek esnasında, bir anda aşırı su içmekten kaçınılmalı, su tüketimini, iftar ve sahur arası zaman dilimine yayarak yapılmalıdır. Sahurda patates kızartması, aşırı yağlı yiyecekler, tuz gibi vücuda su gereksinimine sebep olan, ağır yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Mevsim meyvelerinin suları, çay gibi sıvılar, tüketilerek vücut sıvı ihtiyacını dengede tutabilirsiniz. İftar yemeklerinde de yemeğe sıvı yiyeceklerle başlanılmalı, katı yiyeceklerle mideyi çok yormadan, hazımsızlık ve rahatsızlık hissi duymadan yemeği sonlandırmalıyız. Daha sonra iftar ve sahur arasında belirli aralıklar ile 2, 2,5 litreye yakın su ve sıvı alarak vücudumuzu Ramazan ayında dengede tutabiliriz. Gazlı içecekler her ne kadar sıvı olsalar da mideye şişkinlik verecek ve vücudun sıvı ihtiyacını sağlamayacaktır. Gazlı içecekler den uzak durulmalı.

ORUÇLUYKEN YAŞAM

Gün içerisinde, oruçluyken, rutin işler devam edecek ve aktif olacaksınız. Buna birde sıcaklar eklenince vücut yorgun düşecek. Vücudumuzu oruç tutarken çok yormadan, vücudun su dengesini kaybettirecek aktivitelerden kaçınmamız gerekiyor. Aşırı spor ve yoğun tempoda, vücut susuz kalacağı için vücudun yorgun düşmesine sebep olacaktır. Vücut organlarımızın su ile yaşadığını, suyun hayat olduğunu unutmamamız gerekiyor.

MUCİZE SU DEPOSU KARPUZ

Karpuz, Ramazan ayında evinizden mutlaka eksik etmemeniz gereken, yararı saymakla bitmeyen çok önemli bir yiyecek, gerek tadıyla gerek içerisinde barındırdığı vitamin dolu yüzde doksan iki suyuyla, sahurda ve iftarda vücudunuzun su dengesini çok iyi sağlayarak, su ihtiyacınızı giderecek bir vitamin deposudur.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr