13.04.2022-21:11 (Son Güncelleme:13.04.2022-21:11)

Ramazan ayı 13. gece namazı nasıl kılınır, 13. gece duası nedir? 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar!

Ramazan ayının her gecesinde kılınan teravih namazı sonrası kılınması öngörülen bazı nafile namazlar vardır. Kılan kişiye sevap yazan bu namazlar ezelden beri herkese tavsiye edilmiştir. Peki, Ramazan ayı 13. gece namazı nasıl kılınır, 13. gece duası nedir? İşte, 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar.

On iki ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar akşam ezanından sonra kılınan teravih namazının ardında kılınması tavsiye edilen ve büyük sevap taşıyan nazı nafile namazları da kılıyorlar. Nafile namazlarının ne olduğunu merak eden vatandaşlar ise bu alanda sorgulama yaparak hangi gün hangi namazın kılınacağını araştırıyorlar.

Ramazan ayının 13. gün orucunun eda edilmesi sonrası çok sayıda vatandaş, 13. gece namazı ve duası ile ilgili bilgi sahibi olmak için araştırma yapıyor. Ramazan'ın on üçüncü gecesi kılınması öngörülen ve tavsiye edilen namazın faziletleri de merak ediliyor.

Ramazan ayı 13. gece namazı nasıl kılınır, 13. gece duası nedir?

Ramazan ayı boyunca günlerini ibadetlerle dolu geçirmek ve aynı zamanda manevi açıdan da kazançlı çıkmak isteyen vatandaşlar teravih namazı sonrasında kılınacak olan namazları gün gün takip ediyor. Peygamberimizin (s.a.v.) tavsiyeleri arasında yer alan ve nafile namazları olarak adlandırılan bu namazlar bağlamında Ramazan'ın 13. gecesi olan yani 13 Nisan Çarşamba'yı 14 Nisan Perşembe gününe bağlayan gece kılınacak namazın kaç rekat olduğu ve nasıl kılınacağı sorgulanıyor.


Ramazan'ın 13. gecesi kılınacak namaz:

Peygamber Efendimiz Sallalâhu Aleyhi ve Sellem on üçüncü gecede kılınacak namaz hakkında buyurur ki; "Bu gece bir kimse, 1 Fatiha-i Şerife ve her rekatta 30’ar kere de Felak ve Nâs surelerini okuyarak 6 rekat namaz kılsa, Allâhu teâlâ o kimsenin bütün günahlarını bağışlar. O kimsenin günahları deniz köpüklerinden fazla olsa da…’ Bu 6 rekat namazın kılınacağı vakit iftar vakti ile imsak vakti arasıdır. 2’şer rekatta bir selam verilir. Namazın kılınış şekli öğle ve yatsının son sünneti gibidir.

13. gece namazı niyeti nasıl yapılır?

Namaza, ‘Yâ Rabbi’ Niyet ettim Senin Rızâ-yı Şerifin için namaza, Allâhu Ekber’ diye niyet edilerek başlanır.

Ramazan'ın 13. gecesi kılınan namazın fazileti

Ramazan'ın 13. gecesi kılınan 6 rekat namaz, farz veya vacip olmayıp nafile bir namazdır. Kılınmasında büyük ecir ve mükafat olmakla beraber terk edildiği zaman da manevi açıdan sorumlu olunmaz. Teravih namazını kılan kimseye, Beytullah’ı imar etmiş gibi ecir ve mükâfât bahşedilir. [Dürretü’l-Vâ’izîn]

Nafile Namazının Tarifi:

Namaz 10 rekat olacak. Okunacaklar şöyle:

1. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

2. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

3. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

4. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

5. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

6. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

7. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

8. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

9. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

10. rekatta : 1 Fatiha + 11 İhlas + 2 Felak + 2 Nas Sureleri okunur.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr