Ramazan 8. gün iftar menüsü: Bugün iftarda ne pişirsem? En güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tarifleri
Ramazan’da iftar sofralarının lezzetli yemeklerle doldurmak isteyen milyonlar, internet üzerinden en güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tariflerini araştırıyor. İşte Ramazan 8. gün iftar menüsü...
Oruç tutmak için sahurlarına kalkan milyonlarca müslüman iftar sofralarını lezzetli ve zengin hale getirmek üzere en güzel ve lezzetli yemeklerin tariflerini araştırıyor. Eğer halen iftar menüsünü halen oluşturamadıysanız, haberimizdeki yemek tariflerine göz atabilirsiniz.
Ramazan 8. gün iftar menüsü
KABAK ÇORBASI TARİFİ
Kabak çorbası malzemeler
3 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
Zeytinyağı
Tuz, istenilen baharatlar
KABAK ÇORBASI YAPILIŞI
Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.
Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)
Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.
DEVELİ CIVIKLISI TARİFİ
Develi cıvıklısı malzemeler
Hamuru için;
1 kilo un
Maya
Tuz
Su
İçi için;
Yarım kilo kuşbaşı et
4 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
5 adet domates
Maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
DEVELİ CIVIKLISI YAPILIŞI
Öncelikle mayalı yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
İç harcını hazırlayalım şimdi. Etlerimizi çok küçük şekilde doğruyoruz.
Biberimizi, soğanımızı, domatesimizi ufak ufak doğrayıp, etimizin içine ekliyoruz.
Daha sonra biraz sıvı yağ, salçalarımızı, baharatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
Hamurumuzdan yumruğumuz kadar beze alıp, uzunlamasına açıyoruz.
Harcı ekleyip, pide şekli verip fırına atıyoruz.
Piştikten sonra maydanoz, soğan, söğüş ve limonla servis yapıyoruz.
CACIK TARİFİ
Cacık malzemeler
3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/4 demet dereotu
Cacık servisi için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
CACIK YAPILIŞI
Yıkanan salatalıkların uç kısımları kesilir ve alacalı soyulur.
Salatalıklar küçük küpler halinde kesilir veya rendenin büyük kısmında rendelenir.
Küçük parçalar halinde kesilen sarımsağa tuz eklenir ve iyice dövülür.
Dereotu incecik kıyılır. Salatalıklar, sarımsak ve dereotu yoğurda eklenir.
Azar azar eklediğiniz suyla karıştırarak istediğiniz kıvamı elde edin.
Servis ederken zeytinyağı, sirke, nane ekleyebilirsiniz.
SÜTLAÇ TARİFİ
Sütlaç malzemeler
1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Tarçın
SÜTLAÇ YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.
Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.
Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.
Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.
Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.
Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.
Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.
Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.