Ramazan 20. gün iftar menüsü: Bugün iftarda ne pişirsem? En güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tarifleri
Ramazan 20. gün iftar menüsü haberimizde yer alıyor. Lezzetli ve besleyici yemek tariflerini öğrenmek isteyenler Bugün ne pişirsem? İftarda ne yesek? Gibi sorularla arama motorlarını meşgul ediyor. İşte En güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tarifleri...
Ramazan ayında artık son günlere girilirken sofralarda her gün farklı bir menü görmek isteyenler en güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tarifleri araştırmalarına başladı. Oruçlarını sevdikleriyle zengin ve lezzetli iftar sofralarında açmak isteyen kişiler, ‘’Bugün ne pişirsem? İftarda ne yesek?’’ gibi sorularla arama motorlarını meşgul ediyor. Eğer sizler de bu kişilerdenseniz haberimizde yer alan Ramazan 20. gün iftar menüsüne göz atabilirsiniz.
Ramazan 20. gün iftar menüsü
ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler
1 çay bardağı arpa şehriye
1 havuç
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım limon
Tuz ve su
Yapılışı: Havuç ve domates küçük küçük doğranarak hazırlanır. Tencereye tereyağı konarak havuçlar eklenir ve sotelenir. Sonra domatesi de aynı şeklide kavrulur. Unu da ilave edilir kokusu gidene kadar kavrulur. Salça ve şehriyeyi de ilave ederek tamamı karıştırılır ve kavrulur.
Önce biraz soğuk su koyarak telle çırpılır az kıvam alınca yeteri kadar sıcak su ilave edilir. Tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Pişince ocaktan alınır kıyılmış maydanoz ilave edilir ve servise hazırdır.
TAVUK ŞİNİTZEL
Malzemeler
2 parça büyükçe tavuk göğsü
2 yumurta
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır unu
3 diş sarımsak
Maydanoz, dereotu, tuz, biber, kekik
Sıvı yağ
Yapılışı: Yumurta, maydanoz, dereotu, sarımsak, tuz, biber robottan geçirilir. Tavuk etleri una bulandıktan sonra sırasıyla yumurta karışımı ve mısır ununa bulanıp kızgın yağda pişirilir. Arkalı önlü kızartılan tavuklar bir kağıt üstüne konularak fazla yağlarından arındırılır. Dilimlenerek servis yapılır.
YOĞURTLU PATATES SALATASI
Malzemeler
2 adet orta boy patates
150 gr. yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı konserve bezelye
2 adet kornişon turşu
100 gr. zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: İlk olarak patateslerinizi soyun ve daha çabuk haşlanması için doğrayıp tencereye alın. Haşlandıktan sonra soğumaya alın. Kornişon turşuyu küçük küp şekilde doğrayın ve suyunu sıkın. Patatesler 50 gr. zeytinyağı, bezelye, kornişon turşu, pul biberi ve tuzun yarısını karıştırarak tabağa alın. 1 diş sarımsağı ezin ve yoğurt ile karıştırın. Kalan tuzu da yoğurda ekleyin ve biraz daha karıştırdıktan sonra tabakta yer alan patatesin üzerine yaya yaya dökün. Kalan zeytinyağını ocakta ısıtın ve çok sıcakken içerisine nane atılıp yoğurtlu patatesin üzerine gezdirin. Afiyet olsun!
ŞAMBALİ TATLISI
Malzemeler
3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı: Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir. Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir. Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti yapmak için;
Tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.