04.04.2023-16:48 (Son Güncelleme:04.04.2023-16:48)

Ramazan 13. gün iftar menüsü: 4 Nisan 2023 bugün iftarda ne pişirsem? En güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tarifleri

İftar için en lezzetli ve pratik yemek tarifi arayışında olanlar için haberimizdeki Ramazan 13. gün iftar menüsüne göz atabilirsiniz. Bugünkü menüde cennet çorbası tarifi, tavada lahmacun tarifi, soğan salatası tarifi ve keşkül tarifleri...

Ramazan boyunca iftar sofralarını süsleyecek olan insanlar her gün en güzel, lezzetli ve pratik yemek tarifleri arayışlarını sürdürüyor. Sevdikleriyle keyifli sohbetlerin yanında harikulade bir ziyafet çekmek isteyenler internetten en güzel ve lezzetli iftar yemekleri malzemeleri ve tarifleri arayışlarına devam ediyor. Peki 4 Nisan 2023 bugün iftarda ne pişirsem?

Ramazan 13. gün iftar menüsü

MISIR UNLU CENNET ÇORBASI TARİFİ

Mısır unlu cennet çorbası malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı dolu mısır unu

1 orta boy patates

1 orta boy soğan

1 diş sarımsak

5 su bardağı tavuk suyu bardak ölçüsü)

Tuz

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

MISIR UNLU CENNET ÇORBASI YAPILIŞI

Uygun bir tenceremizi ocağa alalım tereyağı ekleyip, kavurmaya başlayın.

Mısır ununu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin yanmasın.

Ardından yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve patatesleri ilave edip iki üç dakika kadar kavurduktan sonra tavuk suyunu yada tavuk bulyonlu beş bardak suyu ekleyin bulyon kullanacaksanız tuz atmanıza gerek yok çok tuzlu olabilir.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin.

Kaynamaya devam eden çorbanızın üzerine bir sos tavasının içerisinde iki yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, toz biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin kısık ateşte bir iki dakika daha kaynadıktan sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.


TAVADA LAHMACUN TARİFİ

Tavada lahmacun malzemeler

2 adet kırmızı biber

3 adet yeşil biber

2 adet kuru soğan

2 adet domates

1 demet maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı su

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

500 gram yağlı dana kıyma

Hamuru için:

5 su bardağı un

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

TAVADA LAHMACUN YAPILIŞI

Lahmacun yapımı için ilk başta bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin.

Maydanozları en son ilave edin.

Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyin ve iyice karıştırın.

Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.

Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.

Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın.

Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın.

Ardından azar azar da un ilave edin.

Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün.

Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.

Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.

Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın.

Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın.

İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın.

Pişirme aşamasında kapaklı yanmaz bir tava kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız lahmacunu ısınmış olan tavaya yerleştirin.

Ocağı önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte açın.

Kapağı kapatmadan önce üzerine ıslak bir bez kapatın ve altı bezi alın.

Diğer tüm parçalara aynı işlemi yapın.

SUMAKLI SOĞAN SALATASI TARİFİ

Sumaklı soğan salatası malzemeler

1 adet kırmızı soğan(piyazlık doğranmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı sumak

1/2 demet doğranmış maydanoz

SUMAKLI SOĞAN SALATASI YAPILIŞI

Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.

Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.

KEŞKÜL TARİFİ

Keşkül malzemeler

5 su bardağı süt

1 adet yumurta sarısı

1,5 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı buğday nişastası

5 yemek kaşığı toz badem

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Servisi için:

2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem

1 yemek kaşığı file Antep fıstığı

KEŞKÜL YAPILIŞI

Yumurtaların sarısını beyazından ayırın.

Sarıları süt, şeker nişasta ve toz bademle birlikte alın.

Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Pişen keşkülün içine Hindistan cevizini ilave edin.

Keşkülü kaselere paylaştırın.

Soğuyup katılaştıktan sonra üzerine kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı serpin.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr