Ramazan 11. gün iftar menüsü: Bugün iftarda ne pişirsem? En pratik ve lezzetli iftar yemekleri tarifleri
İftar sofralarında en lezzetli yemekleri görmek isteyenler bugün ne pişirsem? Sorusu akıllarındayken yemek en pratik ve lezzetli iftar yemekleri tariflerini araştırıyor. İşte Ramazan 11. gün iftar menüsü...
Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler oruçlarını açacakları iftar sofralarında en lezzetli yemekleri masalarında görmek için hazırlıklara başladı. Sevdikleriyle keyifli ve huzurlu geçirecekleri sofralardaki yemeklere karar vermek isteyen insanlar internet üzerinden en pratik ve lezzetli iftar yemekleri tarifleri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Haberimizde yer alan Ramazan 11. gün iftar menüsünde mısır unlu cennet çorbası tarifi, fırında dolma biber tarifi, mevsim salata tarifi ve revani tarifleri bulunuyor.
Ramazan 11. gün iftar menüsü
MISIR UNLU CENNET ÇORBASI TARİFİ
Mısır unlu cennet çorbası malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dolu mısır unu
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
5 su bardağı tavuk suyu bardak ölçüsü)
Tuz
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
MISIR UNLU CENNET ÇORBASI YAPILIŞI
Uygun bir tenceremizi ocağa alalım tereyağı ekleyip, kavurmaya başlayın.
Mısır ununu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin yanmasın.
Ardından yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve patatesleri ilave edip iki üç dakika kadar kavurduktan sonra tavuk suyunu yada tavuk bulyonlu beş bardak suyu ekleyin bulyon kullanacaksanız tuz atmanıza gerek yok çok tuzlu olabilir.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin.
Kaynamaya devam eden çorbanızın üzerine bir sos tavasının içerisinde iki yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, toz biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin kısık ateşte bir iki dakika daha kaynadıktan sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
FIRINDA DOLMA BİBER TARİFİ
Fırında dolma biber malzemeler
15 tane orta boy dolmalık biber (arzuya göre acı olabilir),
170 gram yağlı dana kıyması,
2 tane kıyma harcı için ayrı şekilde olacak biçimde 4 tane domates,
1 çay bardağı yıkanmış pirinç,
1 diş ince kıyılmış sarımsak,
1 tane ince kıyılmış kuru soğan,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
3 yemek kaşığı yağ,
Yarım demet ince kıyılmış taze nane (olmaması halinde kuru nane kullanılabilir),
Yarım yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
Yarım yemek kaşığı biber salçası,
FIRINDA DOLMA BİBER YAPILIŞI
Biber dolmasının iç harcını hazırlamak adına bir kase içerisinde; ince kıyılmış soğan, kıyma, pirinç, sarımsak, 2 tane rendelenmiş domates, sıvı yağ, taze nane, karabiber ve tuz karıştırılmalıdır.
Daha sonra dolmalık biberlerin baş bölümünü içe doğru bastırıp, çekirdeği ile birlikte çıkarmak gerekir. Dolmalık biberlerin içerisinde çekirdek kalması durumunda iç bölümü yıkanabilir.
Dolma biberin içi, hazırlanan dolmalı harç ile doldurularak bir borcam içerisine yerleştirilmelidir.
Dolmaların sosu için; sıvıyağ, domates salçası, su ve biber salçası karıştırılarak biberlerin üstüne dökülmelidir.
Önceden ısıtılmış olan 150 derecelik fırının en alt bölümünde, 55 dakika boyunca pişirilmelidir.
MEVSİM SALATA TARİFİ
Mevsim salata malzemeler
Yarım göbek kırmızı lahana
2 adet havuç
1 göbek marul veya kıvırcık
Yarım demet roka
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
İsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısır
Tuz
1 limonun suyu
Zeytinyağı
MEVSİM SALATA YAPILIŞI
Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.
Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.
Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.
Havucu rendeleyin.
Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.
Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.
Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.
İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.
Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.
Dereotu ile süsleyin.
Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok.
REVANİ TATLISI TARİFİ
Revani tatlısı malzemeler
Revani keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
REVANİ TATLISI YAPILIŞI
İlk olarak şerbet hazırlanır.
Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.
Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.