27.01.2024-21:01 (Son Güncelleme:27.01.2024-21:01)

Putin'den Ukrayna'ya Nazi benzetmesi: Bunu tamamen yok edeceğiz

Rusya Başkanı Putin, Sovyet sivillerinin anısına yapılan anıtın açılışında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Putin, eski Sovyet halkına karşı 2. Dünya Savaşı esnasında işlenen suçların araştırılmaya devam edileceğini belirterek, Nazizm'in Ukrayna'da da yaşandığını hatırlattı. İşte detaylar...

Rusya’da Leningrad bölgesinde 1939-1945 arası gerçekleşen 2. Dünya Savaşı’nda Alman Naziler tarafından soykırıma uğrayan Sovyet sivillerin anısına yapılan anıtın açılış törenine tanıdık bir kişi katıldı.

“Bu veriler mahkemede kanıtlandı"

Törene, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko katıldı. Putin burada yaptığı konuşmada, Leningrad Kuşatması'nın zulüm boyutu açısından benzeri görülmemiş bir olay olduğunu şu sözlerle açıkladı; “Milyondan fazla Leningrad sakini, soğukta açlık ve sonsuz saldırıların kurbanı oldu. Bu veriler, tarihçiler ve bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkarıldı ve belgelerle mahkemede kanıtlandı. Nazilerin, ülkemizin sivil halkına karşı savaşı sırasında işlediği diğer suçların araştırılması konusunda da çalışmalara devam edilecek” dedi.

“Elimizden geleni yapacağız”

Bazı ülkelerde tarihin yeniden yazılarak değiştirildiğini ve Nazi idelojisinin benimsendiğini ve yöntemlerinin uygulandığını belirten Putin, bunun Ukrayna’da da yaşandığını aktardı. Putin “Nazizmi durdurmak ve tamamen yok etmek için elimizden geleni yapacağız.” ifadesini kullandı.

(AA)


abdullahsaskin@haber365.com.tr