22.06.2020-15:16
(Son Güncelleme:22.06.2020-15:13)
Püreli tepsi kebabı, esasında köfte ve pürelerin katmanlar halinde dizilerek fırında pişirilmesinden oluşuyor. Peki püreli tepsi kebabı tarifi nasıl yapılır? Püreli tepsi kebabı evde nasıl pişirilir?
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Püreli tepsi kebabı tarifi için ihtiyacınız olan malzemeleri üç şekilde gruplayabiliriz:
• Yarım kilo kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 1 adet orta boy yumurta
• 3 diş sarımsak
• 3 bayat ekmek içi (ufalanmış)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
Püreli tepsi kebabı tarifi püresi için gerekli malzemeler:
• 6 adet patates
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı tuz
Püreli tepsi kebabı tarifi sosu için gerekli malzemeler:
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kekik
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılış Aşamaları Nelerdir?
Püreli tepsi kebabı tarifi için 6 adet patatesi bol su içinde haşlayın.
Patatesler bir yandan haşlanırken püreli tepsi kebabının köftesini yapmaya başlayın. Köfte için 1 adet kuru soğanı rendeleyerek suyunu sıkın. Böylece soğan kaynaklı acı tadı azaltmış olursunuz. Suyunu sıktığınız soğanları 1 adet yumurta, 3 diş sarımsak ve yarım demet maydanozu da ekleyerek mutfak robotundan geçirin.
Geniş ve yoğurmaya müsait bir kaba mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı aktarın. Karışımın üzerine kıymayı ve diğer tüm köfte malzemelerini ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra köfte harcını 5 dakika kadar dinlendirin.
Fırın kabınızın tabanına hazırladığınız köfte harcını dağıtın.
Püreli tepsi kebabı tarifi sosunu hazırlamaya başlayın. 2 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı suyla karıştırarak tepsinin dibine serdiğiniz köftenin üzerine dökün. 180 dereceye ayarladığınız fırına tepsiyi sürün. Köfteyi üst kısımları kızarıncaya dek fırında pişirin.
Püreli tepsi kebabı için püreyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Haşladığınız patatesleri rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve bir kaşık yardımıyla patatesleri ezin. Yavaş yavaş sütü ekleyerek patatesler krema kıvamına gene kadar ezmeye devam edin. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra püre hazırdır.
Püreli tepsi kebabı tarifinin bir diğer aşamasında ise köfteleri fırından alın ve üzerine hazırladığımız patates püresi sosunu ekleyin.
Dilerseniz püreyi düzelttikten sonra üzerine biber ve domates dilimleri koyabilirsiniz. Sürdüğümüz pürenin köftelerin üzerini eşit miktarda kapattığına dikkat edin.
180 derecede ayarladığınız fırına tepsiyi tekrar yerleştirin.
Üzeri kızarıncaya kadar püreli tepsi kebabını pişiriyoruz.
Üzeri kızaran püreli kebabı fırından aldıktan sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Püreli tepsi kebabı tarifi için ihtiyacınız olan malzemeleri üç şekilde gruplayabiliriz:
• Yarım kilo kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 1 adet orta boy yumurta
• 3 diş sarımsak
• 3 bayat ekmek içi (ufalanmış)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
Püreli tepsi kebabı tarifi püresi için gerekli malzemeler:
• 6 adet patates
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı tuz
Püreli tepsi kebabı tarifi sosu için gerekli malzemeler:
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kekik
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılış Aşamaları Nelerdir?
Püreli tepsi kebabı tarifi için 6 adet patatesi bol su içinde haşlayın.
Patatesler bir yandan haşlanırken püreli tepsi kebabının köftesini yapmaya başlayın. Köfte için 1 adet kuru soğanı rendeleyerek suyunu sıkın. Böylece soğan kaynaklı acı tadı azaltmış olursunuz. Suyunu sıktığınız soğanları 1 adet yumurta, 3 diş sarımsak ve yarım demet maydanozu da ekleyerek mutfak robotundan geçirin.
Geniş ve yoğurmaya müsait bir kaba mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı aktarın. Karışımın üzerine kıymayı ve diğer tüm köfte malzemelerini ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra köfte harcını 5 dakika kadar dinlendirin.
Fırın kabınızın tabanına hazırladığınız köfte harcını dağıtın.
Püreli tepsi kebabı tarifi sosunu hazırlamaya başlayın. 2 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı suyla karıştırarak tepsinin dibine serdiğiniz köftenin üzerine dökün. 180 dereceye ayarladığınız fırına tepsiyi sürün. Köfteyi üst kısımları kızarıncaya dek fırında pişirin.
Püreli tepsi kebabı için püreyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Haşladığınız patatesleri rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve bir kaşık yardımıyla patatesleri ezin. Yavaş yavaş sütü ekleyerek patatesler krema kıvamına gene kadar ezmeye devam edin. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra püre hazırdır.
Püreli tepsi kebabı tarifinin bir diğer aşamasında ise köfteleri fırından alın ve üzerine hazırladığımız patates püresi sosunu ekleyin.
Dilerseniz püreyi düzelttikten sonra üzerine biber ve domates dilimleri koyabilirsiniz. Sürdüğümüz pürenin köftelerin üzerini eşit miktarda kapattığına dikkat edin.
180 derecede ayarladığınız fırına tepsiyi tekrar yerleştirin.
Üzeri kızarıncaya kadar püreli tepsi kebabını pişiriyoruz.
Üzeri kızaran püreli kebabı fırından aldıktan sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ