Prebiyotik Kaynağı 7 Besin!
Bağırsak dostu prebiyotikleri düzenli olarak tüketirseniz bağırsak sağlığınızı düzenleyebilirsiniz. bağırsaklarda yaşayan insan dostu bakterilerin bulunduğu besinleri sizin için bir araya getirdik. işte prebiyotik kaynağı 7 besin…
Bağırsak dostu prebiyotikleri düzenli olarak tüketirseniz bağırsak sağlığınızı düzenleyebilirsiniz. bağırsaklarda yaşayan insan dostu bakterilerin bulunduğu besinleri sizin için bir araya getirdik. işte prebiyotik kaynağı 7 besin…
Sarımsak
Bağırsaklardaki yararlı bakterilerden bifidobakterilerin çoğalmasını, zararlı bakterilerin azalmasını sağlar. kalp hastalığı riskini azaltır.
Pırasa
Soğan ve sarımsakla aynı aileden geldiği için benzer yararları vardır. pırasının ’sı inülin lifidir. antioksidan olan flavonoidlerce zengindir.
Kuşkonmaz
İnülin ve protein içeriği yüksektir. kanseri önler ve antienflamatuardır.
Muz
Olgunlaşmamış muzlar prebiyotikçe zengin dirençli nişasta içerir. muzdaki prebiyotikler probiyotikleri arttırır, şişkinliği azaltır.
Hindiba kökü
Hindiba kökünün %47’si inülin isimli prebiyotiktir. probiyotikleri beslemenin yanı sıra kabızlığı giderir, safrayı düzenler, yağların sindirimini kolaylaştırır ve karaciğer için mükemmel bir antioksidandır.
Soğan
İnülin ve fos açısından zengindir. fos bağırsak florasını güçlendirir, hücrelerde nitrik oksit üretimini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yer elması
Yüksek inülin içeriği sayesinde bağırsaklardaki probiyotikleri arttırır.