08.07.2019-16:13 (Son Güncelleme:08.07.2019-16:04)

Pratik Buzluk Böreği Nasıl Yapılır? Buzluk Böreği Tarifi

Buzlukta uzun süreler saklayacağınız, misafirlerinizin de çok seveceği, çayın yanında kolayca pişirebileceğiniz kat kat böreğin tarifini içeriğimizde sizin için paylaştık.

Aniden gelen misafirleriniz için taze taze ve çıtır çıtır olan buzluktaki böreklerinizi çıkarabilirsiniz. Mis gibi tereyağı kokusuyla, taze yufkalar buzlukta çıtır çıtır pişince tazeliğini asla kaybetmiyor.

KAT KAT BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yufka
125 gram eritilmiş tereyağı

İç harcı için;

1 su bardağı beyaz peynir
Maydanoz

Üzerine;

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Tereyağını tavada iyice eritin. Ardından tereyağının üçte birini yufkanın her tarafına sürün.

Üzerine yufkayı serip, tekrar aynı şeyi yapın.

Üçüncü yufkayı da serdikten sonra iç harcı yufkanın baş kısmına koyarak dört parmak eninde sarın.

Ortada buluştuğu noktadan boylu boyunca kesin. Hemen pişirecekseniz üstüne yumurta sürüp, buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Eğer hemen pişirmeyecekseniz buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr