23.10.2024-01:22 (Son Güncelleme:23.10.2024-01:22)

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'a Altın Merkür Madalyası

Çekya Ticaret Odaları Birliği, Büyükelçi Bağış'a Türkiye-Çekya ticaretine katkılarından dolayı ödül verdi.

Çekya Ticaret Odaları Birliği'nden Egemen Bağış'a Ödül

Çekya'nın başkenti Prag'da, Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Çekya Ticaret Odaları Birliği tarafından "Altın Merkür Madalyası" ile ödüllendirildi. Bu ödül, iki ülke arasındaki ikili ticaretin geliştirilmesine yönelik yaptığı katkılardan ötürü verildi.

Ödül Töreni

Prag'daki birlik merkezinde düzenlenen törene katılan Çekya Ticaret Odaları Birliği Başkanı Zdenek Zajícek, Büyükelçi Bağış'ı ticaret hacminin 3 milyar dolardan 6,5 milyar dolara ulaşmasındaki katkısından dolayı kutladı. Zajícek, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bağış'a madalyasını takdim etti.

Bağış'ın Açıklamaları

Büyükelçi Bağış ise burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen 5 milyar dolarlık hedefin aşılmasından gurur duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, görev süresini başarıyla tamamladığını belirtip, sorumluluğunu vicdan rahatlığıyla yakın zamanda devredeceğini ifade etti.

Gelecekteki İlişkiler

Bağış, meslektaşı Metin Feyzioğlu ile birlikte ikili ilişkilerin ve ticaretin daha da gelişmesi için hazır olduklarını vurguladı. Törene katılanlar arasında Prag Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Berat Demirci Cörüt ve Çek Cumhuriyeti Ticaret Odaları Birliği yöneticileri de yer aldı.

Çekya Ticaret Odaları Birliği tarafından Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'a, Türkiye ile Çekya arasındaki ikili ticaretin geliştirilmesine yönelik katkılarından ötürü, kurumun en üst nişanı olan "Altın Merkür Madalyası" takdim edildi. Madalyayı Çek Ticaret Odaları Birliği Başkanı Zdenek Zajıcek (sol.3), Bağış'a (sağ.3) taktim etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr