12.12.2019-09:05 (Son Güncelleme:12.12.2019-08:54)

Portakallı Haşhaşlı Tatlı Tarifi

Mutfaktan evinize yayılacak muazzam bir lezzet kokusuyla herkesi mest edin. Hem pratik hem lezzetli bu güzel lezzet için haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

Mutfaktan evinize yayılacak muazzam bir lezzet kokusuyla herkesi mest edin. Hem pratik hem lezzetli bu güzel lezzet için haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 1 paket margarin, ( 250 gr. oda ısısında )
  • 2 adet yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 3 – 3,5 su bardağı un.

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı haşhaş tohumu,
  • 1 çay bardağı süt,
  • Yarım ceviz içi. (dövülmemiş)

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1,5 çay bardağı portakal suyu ,
  • Yarım limon suyu.

YAPILIŞI

Öncelikle şerbet için, şeker su ve portakal suyu tencerenin içerisine konulur ve orta ateşte kaynamaya bırakılır. Fokurdayan şerbetin içerisine limon suyu ilave edilip, 5-6 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu, margarin, vanilya, irmik ve şeker derin bir kap içerisinde karıştırılır.

Un ve kabartma tozu da ilave edilip iyice yoğurulur. Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve önce süte daha sonra haşhaşa bulanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Tatlı hamurlarının üzerine, birer tane yarım ceviz içi konulup hafifçe bastırılır. Önceden ısıtılan 180° fırında, üzeri kızarıncaya dek 30-35 dakika kadar pişirilir. Tatlılar pişince fırından çıkartılır ve 5 dakika bekletildikten sonra şerbet tatlıların üzerine kaşık yardımı ile gezdirerek dökülür. En az 2 saat kadar bekletildikten sonra servis edilebilir.

NOT: Bu tariften yaklaşık 24 adet tatlı çıkmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr