Portakal reçeli tarifi nedir, nasıl yapılır? Portakal kabuğunun faydaları konularının detaylar haberimizde...
Yazımızda sofraların en lezzetli tatlarından olan portakal reçeli tarifini sizin için hazırladık.
PORTAKAL REÇELİ TARİFİ NEDİR, NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
1 buçuk kilo portakal
1 buçuk kilo toz şeker
4 bardak su
Yarım limon
YAPILIŞI:
1. Portakalların her birinin kabuklarını hafifçe rendeleyin. Beyaz etli kısımları almamaya dikkat edin.
2. Dış kısımları rendelenen portakalları kaynar su içerisinde 7-8 dakika haşlayın. Bu işlem ile portakalların acısı gitmiş olacak.
3. Haşlanan ortakallrı süzün ve soğuyan portakalları küp küp ya da ince dilimler halinde doğrayın.
4. Portakallar beklerken şerbet hazırlamaya başlayın.
5. Reçel tenceresi içerisine toz şekeri ve suyu ekleyin. Daha sonra şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın ve orta ateşte şerbetin koyu bir kıvam almasını bekleyin.
6. Yaklaşık yarım saat kaynayan şerbetin içerisine portakalları ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.
7. Kaynayan portakal reçeli üzerinde biriken köpükleri alın.
8. Kısık ateşte ağır ağır pişen portakal reçeli ortalama bir saat içerisinde hazır olacaktır.
9. Reçelinizi ocaktan almadan önce yarım limonu içerisine sıkın ve bir taşım daha kaynatın.
10. Kavanoza aktardığınız reçellerin üst kısmında boşluk bırakın ve kavanoz kapağı ile ağzını iyice kapatın.
11. Reçel kavanozunu yaklaşık 10 dakika kaynamış suda bekleterek aylarca bozulmadan korunmasını sağlayabilirsiniz.
PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI
- Kolesterollü düşürür.
- Portakal kabuğu zayıflamaya yardımcı olur ve yağ yakımını kolaylaştırır.
- Kabızlığa iyi gelir, mide ve bağırsağı düzenler.
- Portakal kabuğunun iç beyaz kısmı dişleri beyazlatır.
- Portakal kabuğu selülitleri azaltmaya yardımcı olur.
- Uyumadan önce bir adet portakal yerseniz uykunuz çabuk gelir.
- İçerisin A ve C vitamini olduğundan soğuk alğınlığı ve gribe karşı korur.