25.10.2024-19:20 (Son Güncelleme:25.10.2024-19:20)

Polonya'daki Halter Şampiyonası İçin Altın Madalya Mücadelesi

Türk milli halterciler Polonya'daki Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Polonya'da Halterde Altın Madalya Hedefi

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası, Türkiye’nin milli halter takımları için önemli bir mücadeleye ev sahipliği yapacak. Yarın başlayacak olan organizasyonda 4 kadın ve 2 erkek halterci podyuma çıkacak.

Başkan Ünlü'den Açıklamalar

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, şampiyona öncesi yaptığı açıklamada, "Polonya'da hem gençler hem de 23 yaş altı erkek ve kadın takımlarımız çok ciddi hazırlandılar. Her sporcu kürsüde yer almak, hedefleri ise altın madalya." dedi.

Kadın Takım Beklentileri

Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Ferhat Coşkun, yarın podyuma çıkacak 4 kadın sporcudan altın ve gümüş madalyalar beklediklerini ifade etti. Coşkun, "Cansu Bektaş ve Gamze Altun, hazırlık dönemlerini çok iyi geçirdi. Hedefimiz birincilik ve ikincilik." şeklinde konuştu.

Cansu ve Gamze'den Hedefler

45 kiloda yarışacak olan Cansu Bektaş, "Yarın yine Avrupa şampiyonu olacağım. İnşallah rekorumu kırarım" derken, 45 kiloda mücadele edecek olan Gamze Altun, "Çok iyi hazırlandım ve çok çalıştım. Yarışmaya çok motivasyonum var." dedi.

Diğer Milli Sporcuların Beklentileri

Milli halterciler Ertuğrul Seçgin ve Ramazan Efe Yılmaz da yarın madalya hedefiyle podyuma çıkacak. Antrenör Mehmet Başol, her iki sporcu için de madalya beklentisinin yüksek olduğunu vurguladı.

Şampiyonaya katılan Türk milli takımının 18 kadın ve 13 erkek sporcusuyla temsil edileceği belirtiliyor. Hedef, hem bireysel hem de takım halinde başarı elde etmek.

Polonya'da düzenlenen Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası'nda yarın podyuma çıkacak milli halterciler, şampiyonluklar kazanacaklarına inanıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr