09.08.2024-09:33 (Son Güncelleme:09.08.2024-09:33)

Polatlı'da Feci Kaza: Otobüs İkiye Ayrıldı, 9 Ölü ve 26 Yaralı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen korkunç kazada, bir yolcu otobüsü köprü ayağına çarparak ortadan ikiye ayrıldı. Kazada 9 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi yaralandı. İzmir’den Ağrı’ya doğru seyir halinde olan 04 AAV 951 plakalı otobüs, Olukpınar köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir sebeple yoldan çıkarak köprünün ayaklarına çarptı. Kaza sonrasında otobüs adeta ikiye bölündü.

Ankara Valisi Vasip Şahin, olay yerinde yaptığı incelemelerde, yolda fren izine rastlanmadığını ve şoförün uyumuş olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti. Vali Şahin, şoförün de hayatını kaybedenler arasında olduğunu bildirdi.

Görgü Tanığı: Otobüs Hızlıydı ve Yolda Yalpalıyordu

Kazayı arkadan takip eden bir otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, otobüsün hızla ilerlediğini ve kaza öncesinde yolda yalpaladığını söyledi. Türkoğlu, “Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı.” şeklinde konuştu.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın kesin sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

cerenpeksen@haber365.com