02.04.2021-12:29 (Son Güncelleme:02.04.2021-12:33)

PKK'nın Yurt içindeki Mevcudiyeti 300'ün Altına Düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Terör Örgütü PKK hakkında önemli açıklamalar yaptı. Silahlı terör örgütünün yurt içindeki mevcudiyetinin 300'ün altına düştüğünü belirten Soylu, 'Bu yıl tarihin en büyük bedelini ödeyecekler' açıklamasında bulundu.

Terör örgütü PKK, düzenlenen askeri operasyonlar neticesinde yurt içinde ve yurt dışında ağır yenilgiler almaya devam ediyor. SİHA ve İHA destekli operasyonlarda inlerinden başını çıkaramayan terör örgütü mensuplarıyla etkin mücadele bu yıl da devam edecek.

BAKAN SOYLU: TARİHİN EN BÜYÜK BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni'nde konuşan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, geçen yıl 243 silahlı terör örgütü mensubunun dağdan indirildiğini açıkladı. 40 terör örgütü mensubu ise kendi rızası ile güvenlik güçlerimize teslim oldu.

Türkiye genelinde 4627 yol kontrol kontasında yapılan kontroller hain terör örgütüne göz açtırmadı. Süleyman Soylu, sadece kendi sınırlarımızı korumakla kalmadığımızı, yurt dışında da terör ile kapsamlı bir şekilde mücadele ettiğimizi söyleyerek şu şekilde konuştu: 'Türkiye, Afganistan'da da Libya'da da görev yapar. Nasıl sınırlarımızı muhafaza ediyorsak, deniz sınırlarımızı da ülkemizin her tarafında ülkemizi koruyacak sistemler kurduk, kurmaya da devam edeceğiz. Denizi kirletenleri de yakalar, Libya'ya kadar uyuşturucu kaçakçısını da kovalar.'

'TERÖR HER YERDE BİTECEK'

Hain silahlı terör örgütü PKK'nın yurt içindeki terörist sayısının 300'ün altına düştüğünü söyleyen Süleyman Soylu, PKK'ya bildirilecek haddin bayrağımıza, şehidimize, gazimize namus borcumuz olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Soylu, 'Bu sayının nerelerden nereye geldiğini PKK'ya destek verenler de çok iyi bilmektedirler. Bize bu tezgahı kuranlar çok iyi bilmektedirler. Türkiye'nin terörle mücadelede gittiği yol, izlediği politika bellidir. Terörü her yerde bitirmeye kararlıyız.' diyerek mezuniyet törenindeki konuşmasını sonlandırdı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr