18.09.2024-13:48 (Son Güncelleme:18.09.2024-13:48)

PKK'lı Terörist Yakalandı: İstanbul'da Kan Dökecekti!

Eylemlerine devam etmek için Türkiye'ye gelen PKK/PYD'nin sözde üst düzey sorumlusu ''Haydar Ali Cuma'' kod adlı İmad Al-Halaf, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Son Dakika... Terör Örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik ortak çalışma yürüttü.

Çalışmalar kapsamında ekipler, Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde terör örgütü PKK/KCK ve YPG/PYD bünyesinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ''Haydar Ali Cuma'' kod adlı terörist İmad Al-Halaf'ın Filistin kimliğiyle İstanbul'a giriş yaptığı tespit edildi.

İstanbul'da Kanlı Plan Hazırlığındaydı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında teröristin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatan ekipler, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da örgütün üst düzey isimler arasında gösterilen “Haydar Ali Cuma” kod adlı teröristin, PKK/YPG'den verilen talimatla eylemlerine İstanbul'da devam etmek üzere kente giriş yaptığı istihbaratını elde etti.


Filistin Kimliğiyle Giriş Yaptı

Türkiye'ye giriş yapan teröristin yakalanmamak için Filistin uyruklu bir kişi adına düzenlenmiş olan sahte kimlikle, ülkeye kaçak yollarla girdiği tespit edildi. İstanbul'a gelen terörist polis ekipleri tarafından adım adım izlendi. Yaptığı ve gittiği her yeri takip eden güvenlik ve istihbarat ekipleri, teröristin nerede kaldığını ve kimlerle irtibat kurduğunu tespit etti. Ardından PKK/PYD'li teröristin saklandığı eve geçtiğimiz günlerde özel harekat timleri ile baskın yapıldı. Polis ekipleri, hücre sorumlusunu düzenlenen operasyonla yakaladı.

Yakalanan teröristin bulunduğu evde çok fazla sayıda terör örgütüne ait belge ve dijital materyal ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube elipleri tarafından gözaltına alınıp sorgulanan teröristin, Türkiye'ye eylem yapmak için girdiği, Suriye'de PYD/YPG içerisinde 9 yıldan bu yana faaliyet gösterdiği belirlendi.

Belge ve Dijital Materyaller Bulundu

Emniyet ekipleri tarafından ele geçirilen belge ve dokümanlarda yapılan incelemelerde, İmad Al-Halaf'ın Suriye kırsalında PYD/YPG saflarındaki fotoğraf ve görselleri ortaya çıktı. Örgüt içerisinde silahlı saldırı eğitimi aldığı tespit edilen Al-Halaf'ın, PYD/YPG'nin sözde özel kuvvetler yapılanmasının kullandığı kamuflajlar ve uzun namlulu silahlarla fotoğrafları ortaya çıktı. Al-Halaf'ın Suriye'deki eylemlerde yer aldığını çok sayıda fotoğrafa da ulaşıldı.

PKK'lı Terörist Silah Eğitimi Almış

''Haydar Ali Cuma'' kod adlı teröristin, PKK/YPG için Suriye'de faaliyet gösterdiği, ideolojik ve silahlı eğitim aldığı, örgüt için tünel ve menfez kazdığı tespit edildi. Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan terörist, cezaevine gönderildi.

damlaeroglu@haber365.com.tr