19.10.2024-23:41 (Son Güncelleme:19.10.2024-23:41)

PKK Kerkük'te Açık Faaliyet Gösteriyor

Hasan Turan, PKK'nın Kerkük'teki artan baskılarına ve saldırılarına dikkat çekti.

PKK'nın Kerkük'teki Etkisi Artıyor

Irak Türkmen Cephesi'nin lideri Hasan Turan, Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük şehrinde terör örgütü PKK'nın, sivil toplum kuruluşu kılığında açıkça faaliyet gösterdiğini belirtti.

Saldırılardaki Artış ve Güvenlik İhtiyacı

Turan, PKK'nın Türkmenlere yönelik saldırılarının son bir ayda arttığını ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'den, Kerkük'ün güvenlik dosyasına müdahale etmesini talep etti.

Turan, Türkmenlerin güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Olayların iş yerleri ve çarşıları hedef aldığını ifade eden Turan, "Kerkük'te PKK'nın örgütsel faaliyetleri açıkça gözlemleniyor" şeklinde konuştu.

Olayların Soruşturulması ve Güvenlik Boşluğu

Turan, Irak hükümetinin yürüttüğü soruşturmalarda son bir yıl içinde yaşanan olayların PKK ve onlara destek veren bazı siyasi gruplar tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Ayrıca, Türkmen yetkili Saygın Haceroğlu'na yapılan saldırıda terör örgütü üyelerinin parmağı olabileceğine dikkat çekerek, Başbakan Sudani'den soruşturmanın yakından takip edilmesini talep etti.

Güvenlik Tehditleri ve Basın Özgürlüğü

Turan, Kerkük'te devlet televizyonunda görevli bir Türkmen gazetecinin evine güvenlik üniforması giymiş kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırıda bulunduğu bilgisini vererek, Türkmenlere yönelik tehditlerin arttığını yineledi.

Kerkük'te federal hükümete bağlı olmayan güçlerin var olduğuna dikkat çeken Turan, güvenliğin yeniden gözden geçirilmesini ve bu güçlerin kentten çıkarılmasını talep etti.

Güvenlik Boşluğu ve Çözüm Önerileri

Turan, Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye sınırlarında Peşmerge ile Irak askeri güçleri arasında ciddi bir güvenlik boşluğu olduğuna işaret ederek, bu durumun terör örgütü DEAŞ ve PKK'nın bu alanda güçlenmesine sebep olduğunu belirtti. Irak hükümetinin bu alanların kontrolünü sağlamasını istedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr