31.08.2024-17:01 (Son Güncelleme:31.08.2024-17:01)

Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul Zayıf Kaldı, Eylül'de Kritik Seviyeler Takip Edilecek

Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Ağustos ayında piyasalardaki dalgalanmalar ve Eylül beklentilerini Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye değerlendirdi.

Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Ağustos ayında küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve satış baskısının etkisiyle endekslerin ekside başladığını belirtti. Bal, "Özellikle küresel çapta 'kar aparantası' olan günlerde Borsa İstanbul'da sert düşüşler yaşandı ve devre kesiciler devreye girdi. Ayın geri kalanında yurt dışı piyasalar kayıplarını büyük ölçüde geri alırken, bizim endeks tarafında daha zayıf bir görüntü ortaya çıktı. Endeks hala 10 bin puanın altında fiyatlanıyor" dedi.

Eylül Ayında Kritik Seviyeler

Eylül ayında ABD’nin tarım dışı istihdam verilerinin ve kredi notu değerlendirmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bal, "6 Eylül'de ABD'nin tarım dışı istihdam verisi açıklanacak ve bu bizim için de kredi notu değerlendirmesi olacak. Eğer kredi notunda bir artış görürsek ve tarım dışı istihdam verisi de iyi gelirse, endekste bir toparlanma olabilir. Bu durumda 10 bin puan ilk olarak aşılması gereken eşik olacak. Devamında ise 10 bin 300 seviyesi kritik. Bu iki seviyeyi aşarsak alımlar kuvvetlenecek. Ancak bu seviyeleri aşamadığımız süreçte biraz daha dalgalı bir piyasa görebiliriz" ifadelerini kullandı.


Altın Pazarında Pozitif Görünüm

Altın hakkında değerlendirmelerde bulunan Bal, son dönemde Altın fiyatlarında yükselişler gözlemlendiğini ve FED Başkanı Powell’ın açıklamalarının altını destekleyici nitelikte olduğunu belirtti. Bal, "Önümüzdeki süreçte ABD’de açıklanacak veriler kısa vadede altında dalgalanmalara yol açabilir. Ancak 2025 yılı içinde altın tarafında pozitif görüşümüzü koruyoruz" açıklamasında bulundu.

Onur Can Bal'ın değerlendirmeleri, yatırımcılar için piyasa trendlerini anlamada önemli bir rehber niteliğinde.

cerenpeksen@haber365.com