Pittsburgh Üniversitesi Bilim Adamları, Coronavirüsü Nötrleştirebilecek Biyomolekülü Keşfetti
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) pandemisinin tedavi araştırmaları tüm hızıyla devam ederken, umutlandıran açıklama pittsburgh üniversitesi’nden geldi.
Vakaların hızla artış göstermeye başladığı şu günlerde, bilim insanları pandeminin tedavisi üzerine araştırmaları yoğunlaştırdı. birçok ülke aşı çalışmalarında insan deneyleri aşamasına ulaşırken bir sevindirici haber de pittsburgh üniversitesi’nden geldi.
Deneyler olumlu sonuç verdi
Pittsburgh üniversitesi bilim insanları konuyla ilgili olarak, ‘’ab8’in farelerde ve hamsterlarda covid-19 enfeksiyonunu önlemede ve tedavi etmede başarılı olduğu ifade edildi.
Araştırmacılar, koronavirüse neden olan virüsü "tamamen ve spesifik olarak" nötralize eden bir biyomolekülü izole ettiler. cell dergisinin pazartesi günü yayınladığı bir rapora göre, pittsburgh üniversitesi tıp fakültesi araştırmacıları, sars-cov-2 virüsünü nötralize eden bugüne kadarki en küçük biyolojik molekülü izole etti.
Rapor, antikor bileşeninin tam boyutlu bir antikordan 10 kat daha küçük olduğunu ve sars-cov-2'ye karşı terapotik ve önleyici olarak kullanılmak üzere ab8 olarak bilinen bir ilacı oluşturmak için kullanıldığını söylediler.
Hayvan deneyleri sonuç verdi
Bilim insanları, ab8'in farelerde ve hamsterlarda sars-cov-2 enfeksiyonunu önlemede ve tedavi etmede "oldukça etkili" olduğunu bildirdi.
Upmc'de bulaşıcı hastalıklar bölümü başkanı ortak yazar john mellors konuyla ilgili olarak , "ab8 yalnızca covıd-19 için bir tedavi potansiyeline sahip değil, aynı zamanda insanların sars-cov-2 enfeksiyonlarına yakalanmasını önlemek için de kullanılabilir.
Daha büyük boyuttaki antikorlar, diğer bulaşıcı hastalıklara karşı da işe yaradı ve iyi sonuçlar elde edildi, bu da bize bunun covıd-19 hastaları için ve enfeksiyonu hiç yaşamamış ve bağışıklığı olmayanların korunması için etkili bir tedavi olabileceğini umuyor." ifadelerini kullandı.