Hafifliği ve lezzeti ile hem gözümüze hem damağımıza hitap eden güllacı pikan cevizi ile deneyin. İşte pikan cevizli güllaç tarifi.
Malzemeler:
1 litre süt
50 gram krema
Yarım paket güllaç
1 çorba kaşığı gülsuyu
4 çorba kaşığı bal
100 gram pikan cevizi
Hazırlanışı:
Önce sütü kaynatın, kaynamış sütü ocaktan alır almaz içerisine bal ve krema ilave edin. Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kırarak sıcak ballı süt içerisinde tek tek iyice yumuşak hale getirin. (Bu işlemi eldivenle yapabilirsiniz)
Güllacın orta kısmına, ufalanmış pikan cevizlerini ekleyin ve kalan güllaç malzemeniz ile üzerini kapatın. Artan sütü, güllacın her yerinin yumuşak olduğundan emin olana dek ilave edin. Üzerini pikan cevizi ile süsleyerek soğuması için bekletin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağ kaydırın.