18.09.2021-15:37 (Son Güncelleme:18.09.2021-15:37)

Peynirli Pancar Topları Tarifi

Pancar ile peynirin uyumu sofralarınızda sıkça yer bulacak. Alternatif atıştırmalık arayanlar için farklı bir tarif derledik. Peynirli pancar ile fark yaratacaksınız. İşte peynirle doldurulmuş pancarların tarifi… Şimdiden afiyet olsun!

Pancar ile peynirin uyumu sofralarınızda sıkça yer bulacak. Alternatif atıştırmalık arayanlar için farklı bir tarif derledik. Peynirli pancar ile fark yaratacaksınız. İşte peynirle doldurulmuş pancarların tarifi… Şimdiden afiyet olsun!

PEYNİRLE DOLDURULMUŞ PANCARLAR

Malzemeler:

- 20 adet küçük boy pancar

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 100 gram küp peyniri

- 1 yemek kaşığı labne peyniri

- 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

- 1 yemek kaşığı kuşüzümü

- 1 tatlı kaşığı pembe biber

- 1 çay kaşığı toz kakule

- 1 yemek kaşığı Antep fıstığı

- 1 çay kaşığı karabiber

- Tuz

- Haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Pancarları fırın torbasında yaklaşık bir saat kadar pişirin. Ardından kabuklarını soyarak kavun kaşığı ile peynir koymak için yuvalar açın. Tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında turpu yarım saat marine edin.

Diğer bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı, ince rendelenmiş küp peyniri, labne peyniri, haşhaş tohumu, kuşüzümü, pembe biber, yarım çay kaşığı karabiber, toz kakule ve Antep fıstığını harmanlayın. Pancarlara açtığınız oyuklara hazırlamış olduğunuz baharatlı peynir karışımından doldurun. Peynirli kısımlara haşhaş tohumu serpip servise hazır hale getirin.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr