Yapması en kolay lezzetlerin başında peynir geliyor. Peynir yapımının ardından ya da doğal bir peynir satın aldıktan sonra kalan suyu atanlardansanız bunu yapmayın!
PEYNİR ALTI SUYU TARİFİ
O su çok faydalı! Peynir altı suyu olarak bilinen bu malzemeyi değerlendirmenin farklı yolları var. Aldığımız taze sütleri limon ya da sirke yardımıyla kesiyoruz. Oluşan pıhtılardan da lor peyniri elde ediyoruz. Ya da sütü tam bir halde mayalayıp peynir üretiyoruz. Elde ettiğimiz peynirlerden geriye sarımsı, yeşilimsi hafif ekşi kokan bir su kalıyor.
İşte bu suya ''peynir altı suyu'' deniliyor. Bu su oldukça yararlı bir su olmasına rağmen peynir yapıldıktan sonra atılıyor. Oysaki saklanması ve faydalarından bol bol yararlanılması gereken en önemli malzemelerden kendisi.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.