08.08.2024-17:20 (Son Güncelleme:08.08.2024-17:20)

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olmuştu: Astsubay Habip Murat Alp, Kırşehir’de toprağa verildi

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucunda şehit olan Piyade Astsubay Çavul Habip Murat Alp, memleketi Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde toprağa verildi.

Türkiye’nin yüreğini yakan Şehit Astsubat Habip Murat Alp, son yolculuğuna uğurlandı. Şırnak'ta 23. Piyade Tümen Komutanlığında düzenlenen törenin ardından şehit düşen Mehmet Alp'in naaşı, memleketi Çiçekdağı'na getirildi. Şehit Alp için Çiçekdağı Fatih Camisi bahçesinde bir cenaze töreni gerçekleştirildi. Öğle vakti kılınan namazın ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Çiçekdağı Bağlarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehidin cenazesine yüzlerce kişi katıldı

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, milletvekilleri Necmettin Erkan, Metin İlhan ve Süleyman Şahan, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırşehir İl Jandarma Komutanı Albay Sadık Gülecen, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Yerköy Belediye Başkanı Fatih Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehidin annesi tekerlekli sandalye ile törene katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin ailesine taziye mesajı göndererek başsağlığı diledi. Şehit Alp'in bekar olduğu ve babası Ömer Alp'in 2020 yılında vefat ettiği öğrenildi. Şehidin annesi Bahriye Kaygusuz ise sağlık sorunları nedeniyle törene tekerlekli sandalye ile katılabildi.

muratcankilic@haber365.com.tr