25.11.2022-13:11 (Son Güncelleme:25.11.2022-17:42)

Pençe Kılıç ABD’yi rahatsız etmeye devam ediyor: Teröristleri değil Türkiye’yi hedef gösterdi

Türkiye’nin düzenlediği Pençe Kılıç Hava Harekatı, ABD’de rahatsızlık vermeye devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Frank Pallone sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda PKK'lı teröristleri sivil olarak nitelerken, "Türkiye operasyonun hesabını verecek" dedi.

Tüm dünyada yankı uyandıran Pençe Kılıç Hava Harekatı ile ilgili ABD’den skandal bir açıklama daha geldi. Çıkarlarına zarar verdiği gerekçesiyle operasyondan rahatsız olan ABD’de Temsilciler Meclisi Üyesi Frank Pallone sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda PKK'lı teröristleri sivil olarak nitelerken, "Türkiye operasyonun hesabını verecek" dedi.

Teröristleri ‘sivil’ olarak nitelendirdi

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Frank Pallone sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda PKK diyemedi üstelik Türkiye'nin sivilleri hedef aldığını iddia etti.


Türkiye’yi hedef gösterdi

ABD ve Türkiye arasında ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Pallone, "Erdoğan'ın Suriye'de devam eden saldırganlığının hesabını vermekten kaçmasına izin veremeyiz. Kasıtlı eylemleri sivil kayıplara yol açtı ve ABD personelinin hayatını tehlikeye attı. Gerilimi azaltmak için çağrı yapmak yeterli değildir. Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden değerlendirmemizin zamanı geldi" dedi.

F-16 pazarlığına da laf attı

Konuyu Türkiye'ye F-16 satışı ve modernizasyonuna bağlayan Pallone, "Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışını engellemek için çalışmamın bir başka nedeni de bu. Erdoğan'ın saldırganlık modeli, ABD askeri teçhizatı konusunda ona güvenemeyeceğimizi gösteriyor" dedi.

muratcankilic@haber365.com.tr