Pekmezli kurabiye malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Pişirince kokusuyla büyüleyen nefis pekmezli kurabiye tarifi
Diğer tatlı kurabiyelere göre şeker oranının az olduğu pekmezli kurabiyeler atıştırmalık olarak fazlasıyla tercih edilmektedir. Kısa sürece lezzetli kurabiyeler yapmak istiyorsanız pekmezli kurabiye tavsiyeler arasında yer alır. Pekmezli kurabiye malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır?
Çayların yanında olmazsa olmaz kurabiyeler arasında olan pekmezli kurabiye internet üzerinden araştırılmaya devam ederken lezzeti ve yapılışının kolaylığı ile tercih edilmektedir. Ağzınızda kıtır kıtır olan pekmezli kurabiye malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır. Pekmezli kurabiye nasıl yapılır? İşte detaylar...
Pekmezli kurabiye malzemeleri
- 150 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı bardağı pekmez
- 1 çay bardağı pudra şeker
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
- Yumurta akı
- Şeker
Pekmezli kurabiye tarifi
Öncelikle bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmenizde yarar var. Malzemeleri rahat harmanlayabileceğiniz derin bir kap alın içerisinde öncelikle tereyağı ve pekmezi ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurta sarısı, pudra şekeri, yoğurt ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bütün malzemelerin iyice harmanlanması için karıştırmaya özen gösterin. Un, kabartma tozu, tarçın ve çekilmiş ceviz eklenerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı kulak memesi gibi olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine koyulur. Hamur bitene kadar bu işlem yapıldıktan sonra üzerine yumurta akı sürülerek şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kontrollü şekilde pişirilmeye bırakılır.