28.08.2024-11:28 (Son Güncelleme:28.08.2024-12:10)

Pavel Durov'un Gözaltına Alınmasının Yankıları Devam Ediyor!

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un 24 Ağustos'ta Fransa'da gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. Rusya, gözaltına alınmasının ''siyasi bir durum'' olduğunu iddia ederken Fransa ise bunun ''siyasi bir karar olmadığı'' açıklamasında bulundu.

Rusya'nın Mark Zuckerberg'i olarak anılan ve Rus menşeli mesajlaşma uygulaması olan Telegram'ın kurucusu ve CEO'su olan Pavel Durov'un 24 Ağustos'ta Fransa'da gözaltına alınmasının yankıları devam ediyor.

Rusya, gözaltı olayını ''siyasi bir durum'' olduğunu iddia ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise ''siyasi bir karar değil'' ifadesinde bulundu.

''Siyonist Baskı ve Batı İle Bilgi Paylaşılmaması''

Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının nedeni olarak ''siyonist baskı ve Batı ile bilgi paylaşmaması'' olduğu iddia ediliyor. Telegram'ın Gazze-İsrail savaşında Gazze'deki kanallara sansür uygulamadığı, böylelikle Filistinlilerin seslerini bu uygulama üzerinden dünyaya duyurduğu biliniyor.

Rusya Talimat Verdi: Resmi Yazışmaları Silin!

Fransa'da gözaltına alınan Pavel Durov'un ardından Rusya kendi birimlerine, Telegram'daki resmi yazışmaların silinmesi yönünde talimat verdi. Rus askerlerinin ve istihbaratının Telegram üzerinden iletişim kurduğu ve Durov'un ardından bu yazışmaların incelenebileceği ve silinmesi yönünde talimat verildiği aktarılıyor.

MOSSAD ve CIA'nın Hedefi Telegram'ı Kontrol Etmek

Durov'un gözaltına alınmasında özellikle MOSSAD parmağı olduğu ve plan çerçevesinde Telegram'ın kontrolünün ele geçirilmesi hedefleniyor. Özellikle CIA ve MOSSAD'ın Telegram'ın şifrelerini almayı ve kullanıcıların kişisel bilgilerine ulaşacağı tahmin ediliyor. >Ele geçirilen bilgiler sonucunda Telegram'ın kontrolünü tamamen ele almayı hedefledikleri iddia ediliyor.

Fransa Gözaltı Süresini Uzattı

Fransız yargı makamları, Pavel Durov'un gözaltı süresini 48 saat daha uzatma kararı aldı. Durov'un gözaltına alınması ve hakkındaki suçlamalar ise şöyle; yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlar olduğu belirtildi.

Telegram'ın Kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un gözaltına alınmasının altında ise, Telegram'ın İsrail'in Gazze'deki insanlara yaptığı işkence ve katliamları, sansürsüz bir şekilde yayınlıyor olması yatıyor.

Ciddi Kanıtlar Sunulması Gerekiyor

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Fransa'da gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov için, "Ciddi kanıtlar sunulması gerekiyor. Aksi takdirde bu iletişim özgürlüğünün kısıtlanması ve bir şirketin başkanının tehdit edilmesi anlamına gelecek" dedi.

Joe Biden'den Telegram Hamlesi

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Pavel Durov'un gözaltına alınmasının ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleriyle bağlantılı olduğunu belirtti. Volodin, ABD başkanlık seçimine kısa süre kala Başkan Joe Biden'ın Telegram'ın kontrolünü ele geçirmesinin seçim sürecinde önemli bir hamle olacağını söyledi.

META Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'ne yazdığı mektupta, Kovid-19 paylaşımlarının platformlarından kaldırılması yönünde hükümet tarafından maruz kaldığı baskılara karşı koymadığı için pişman olduğunu söyledi. Zuckerberg ayrıca, başkanlık seçimlerinde "tarafsız kalacağını" duyurdu.

Kağıttan Uçak Eylemi

Pavel Durov'un gözaltına alınmasının ardından Rusya'daki Fransa büyükelçilikleri önüne kâğıttan uçaklar bırakılarak protesto gösterileri yapıldı.




damlaeroglu@haber365.com.tr