08.07.2019-12:47 (Son Güncelleme:08.07.2019-12:36)

Patlıcan Yoğurtlama Nasıl Yapılır? Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

Yaz aylarında en sevdiğimiz şey kızartma olan sofralardır şüphesiz. Güzel, taze bir patlıcan kızartmasının tamamlayıcısı sarımsaklı yoğurt ve mis kokulu taze domates sosuyla yaz sofralarınız şenlensin.

Hem doyurucu hem yapımı kolay tam bir yaz yemeği. Patlıcanın enfes lezzeti ile yoğurdun ferahlık veren tad buluşuyor ve ortaya bu harika tarif çıkıyor.

PATLICAN YOĞURTLAMA

Malzemeler

- 3 adet patlıcan

- Ayçiçek yağı

- 1 su bardağı süzme yoğurt

- 3 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı tuz

- ½ su bardağı su

Acılı domates sosu için

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 adet rende domates

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

- Patlıcanları pijama gibi soyup iri küpler şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.

- Acısını çıkardığınız patlıcanları süzüp kurulayın ve kızdırdığınız Ayçiçek yağda kızartın.

- Kızaran patlıcanları havlu kağıt üstüne alıp fazla yağlarını emdirin.

- Süzme yoğurt, sarımsak, tuz ve suyu karıştırma kasesinde pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpın.

- Zeytinyağını tavaya koyun ve üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin.

- Domatesleri 2-3 dakika kavurup sonra biber salçasını, tuzu ve pul biberi de katın.

- Domatesler suyunu çekip sos kıvamındayken ocaktan alın.

- Düz bir tabağa kızarttığınız patlıcanları koyup üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr