Patlıcan Balığı Nasıl Yapılır? Patlıcan Balığı Tarifi
Patlıcan ile yapılan ve içinde aslında balık olmayan enfes mısır unlu kızartmayı yiyen herkes hayran kalacak. Sofralara çok yakışacak bu tarife bir şans vermelisiniz! Peki patlıcan balığı nasıl yapılır? İşte patlıcan balığı tarifi, ayrıntısıyla...
Enfes tadı ile hafızalara kazınacak olan bu tarifi, her yiyen çok sevecek! Özellikle patlıcan sevenlerin gözdesi haline gelecek patlıcan balığını kolayca yapabilirsiniz. Mısır unuyla yapılan fakat içinde balık olmayan patlıcan balığını siz de denemelisiniz. Mısır unlu patlıcan balığı nasıl yapılır? Patlıcan balığı kızartması tarifi...
MALZEMELER
HAŞLAMAK İÇİN
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
PİŞİRMEK İÇİN
4 adet patlıcan(soyulmuş, dörde bölünmüş)
2 su bardağı mısır unu(bulamak için)
2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
ÜSTÜNE
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)
YAPILIŞI
Öncelikle derin bir tencereye suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu koyun ve kaynatın. Ardından patlıcanları soyun, uzunlamasına dörde bölün. Böldüğünüz patlıcanları kaynayan suya atın. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dakika kadar haşlamalısınız. Patlıcanlar haşlanınca suyu süzün ve mısır ununa her tarafını güzelce bulayın. Mısır ununa bulanmış olan patlıcanları altın rengi alıncaya kadar kızartmalısınız. Üstüne yoğurt gezdirip, pul biber serpin ve servis edin. Afiyet olsun!