Krema, çikolata veya meyvelerle pasta süsleme sanatı sayesinde kendi zevkinize ya da amacınıza göre özelleştirebildiğiniz tasarımlar elde edebilirsiniz.
Pastanın tarihine bakıldığında aslında bu eşsiz lezzetin ekmekten geldiğini görebiliriz. Çünkü tipik bir pasta, pişirilmiş tatlı ekmek olarak tanımlanabilir desek yanlış olmaz. Pastanın ortaya çıkışında ekmek yer alıyor olsa da, günümüzdeki pasta çeşitliliği bu eşsiz lezzetin kendine ait bir tarihinin oluştuğunun en net göstergesi. Pasta olarak isimlendirilen ancak pek çok karışım ile farklı lezzetler sunan bu tatlının en tipik bileşeni un, şeker, yumurta, kabartma tozu ve yağ olarak bilinir. Bu temel üzerinden şekillendirilen pastalarda kıvam, karıştırma yöntemi ve ek malzeme kullanımı çeşitliliğin fazlaca artmış olmasını sağlar. Kuru ya da taze meyveler, yemişler, kakao ve vanilya gibi ekstraktlar ile pastalar çeşitlendirilir. Tüm bu çeşitliliğin yanı sıra pasta dolgusu, kreması ve süslemesi de pastanın kendine has bir karakteri olmasını sağlar.