17.08.2019-08:58 (Son Güncelleme:17.08.2019-08:56)

Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır? Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya çöreği ile beş çayı saatlerinizde misafirlerinize farklı lezzetler sunabilirsiniz. İşte, paskalya çöreği tarifi...

Yumurta ile birlikte servis edilen ve Avrupai bir tat olan paskalya çöreği ailenizi ve konuklarınızı şaşırtacaksınız.

MALZEMELER

Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı toz maya
5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
125 g tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı
File fındık

SERVİS İÇİN

Haşlanmış yumurta

HAZIRLANIŞI

Ilık süt, su ve mayayı bir karıştırma kasesine koyup karıştırın ve maya hepsi eriyinceye dek dinlendirin. Unu büyük bir yoğurma kasesine eleyin. Mayalı karışım, toz şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yapıncaya kadar yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir örtüyle kapatıp 40 dakika bekletin. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölün. Bezeleri rulo haline getirin ve ikişerli gruplara bölerek sarın. Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp file fındık dökün. Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ortalarına haşlanmış renkli yumurta koyup servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr