TAVUK ÇÖKERTME TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı sıvı yağ,400 gram tavuk göğsü, 2 diş sarımsak, 2 adet yeşil biber, 2adet rendelenmiş domates,2 adet patates (kibrit doğranmış)
Üzeri için:
1 kasesarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Yayvan bir tavanın içine 1/2 su bardağı sıvı yağı alıp ısınması için bekleyin ve sonra dilimlediğiniz tavuk göğsünü güzelce kızartın.Tavuklar altın sarısı renk alınca sarımsak ve biberleri ilave edip karıştırın. Rendelenen domatesleri de ilave edin ve yoğunlaşana kadar tavada malzemelerle beraber pişirin.Tencereye kızartmak için 1,5 su bardağı sıvı yağı aktarın ve ısıtın. Kibrit doğranan veya rendelenen patatesleri çıtır çıtır olana kadar kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra patateslerin üstüne çırpılan sarımsaklı yoğurdu aktarın ve üzerine pişirdiğiniz tavuklu harcını katın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.