05.10.2024-19:52 (Son Güncelleme:05.10.2024-19:53)

Paris'te Filistin ve Lübnan İçin Büyük Gösteri Düzenlendi

Paris'te binlerce kişi, İsrail'in saldırılarına karşı Filistin ve Lübnan'a destek için sokaklara döküldü.

Paris'te Filistin ve Lübnan'a Destek Gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin ve Lübnan halklarına destek olmak amacıyla binlerce kişi bir araya geldi. Göstericiler, ünlü Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Clichy Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi.

Hareketin Amaçları ve Sloganlar

Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyan eylemciler, "İsrail'i silahlandırmaya son verin" ve "Emperyalizme karşı direniş" yazılı pankartlar açtı. Katılımcılar, "Yaşasın Filistin" ve "Hepimiz Beyrut'un evlatlarıyız" şeklinde sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

İnsanlar Çeşitli Destek Eylemleri Gerçekleştirdi

Göstericiler, omuzlarında siyah ve kırmızı kefiye takarak İsrail'e yapılan silah sevkiyatının durdurulmasını talep ettiler. Aynı zamanda, eyleme katılan bazı kişiler, Kubbetu's Sahra Camisi'nin maketi ile protestoya katıldılar.

Markalara Boykot Çağrısı

Birkaç eylemci, bir McDonald's şubesinin vitrinine "Filistin yaşayacak" ve "Gazze'deki katliamı durdurun" yazılı çıkartmalar yapıştırarak bu markayı boykot etme çağrısında bulundu.

Göstericilerin Düşünceleri

Gösteri sırasında konuşan Lina Bertin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir yıldır devam etmesini "utanç verici" bulduğunu belirtti. Bertin, "Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. 1 yıl oldu, çok uzun bir süre. Sesimiz duyulmuyor," diyerek, Avrupa'nın İsrail'i finanse etmeyi durdurması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, ismini vermeyen Myriam isimli bir öğrenci, tarihteki hataların tekrarlandığını düşündüğünü aktararak, "İsrail'in yayılmacı ve emperyalist bir politika güttüğünü düşünüyorum. Batılılar buna izin veriyor, çünkü bundan çıkar sağlıyorlar," yorumunda bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin ve Lübnan'a destek için gösteri düzenledi. Filistin ve Lübnan destekçileri, Paris'teki ünlü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına tepki gösteren binlerce gösterici, Clichy Meydanı'na kadar yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr