25.03.2022-23:13 (Son Güncelleme:25.03.2022-23:13)

Paramount+ Halo dizi konusu ve oyuncuları

Paramount+ yayın platformunun 24 Mart 2022 tarihinde yayınladığı Halo dizisi dizi severlerin dikkatini çekiyor. Yeni çıkan dizinin konusu merak edilirken dizi hakkındaki araştırmalar hız kazandı. 2500 yılında Uzaylı istilasını konu alan dizi oldukça dikkat çekiyor. Peki, Halo konusu nedir? Halo oyuncu kadrosunda kimler var? Halo IMDb puanı nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

24 Mart 2022 Perşembe günü yayınlanmaya başlayan Halo dizisi birçok dizi severin ilgisini çekiyor. Paramount Plus yayın platformunda yerini alan dizi bilim kurgu, aksiyon türü ile karşımıza çıkıyor. Kyle Killen, Steven Kane tarafından kaleme alınan dizi İngiltere, ABD ortak yapımıdır. Uzaylıların istila ettiği bir gezegende savaşan iki ırkı konu alan dizi oldukça merak ediliyor. Peki, Halo konusu nedir? Halo oyuncu kadrosunda kimler var? Halo IMDb puanı nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

Halo dizi konusu ve yorumu nedir?

2001 yılında, Microsoft tarafından bir oyun olarak oyuncularla buluşan Halo, zaman içerisinde oldukça popüler bir oyun haline geldi. Birkaç milyon gibi bir satış ile başlayan Halo oyunu, gün geçtikçe popüleritesini arttırarak 100 milyon gibi ciddi rakamlara ulaştı. Bu popülerlik onu sadece oyun dünyası başkahramanı yapmaktan çıkararak dizi dünyasının da kahramanı olmaya taşıdı. Paramount Plus yayın platformunda 24 Mart tarihinde izleyici karşısına çıkan dizinin oyundan sonra dizi olarak nereye ulaşacağı merak ediliyor. Kyle Killen, Steven Kane tarafından kaleme alınan dizi İngiltere, ABD ortak yapımıdır. Bilim kurgu ve aksiyon kategorisinde yer alan dizi, oyunu bilmeyen herkes tarafından izlenebilecek güzel senaryoya sahiptir. İzleyicileri sıkmadan olayların çok yaratıcı bir şekilde anlatıldığı dizi ekranlarda yerini aldı.

Paramount Plus tarafından Halo dizisi kısaca şöyle anlatılmaktadır: 2500’li yıllarda, insanlık, Covenant isimli bir uzaylı istilası ile savaşa girdi. Üstelik Spartalılar da azınlık olan insan grubuna yardım etmek zorunda kaldı.

Halo dizisi için tarihler 2552’yi gösterirken, olayların günümüzden oldukça farklı olduğu görülmektedir. Günümüze oldukça uzak olan görüntüler karşımıza gelirken, insanlığın derin yaralar aldığı ekrana yansımaktadır. Madrigal gezegeninde yaşayan isyancı bir grubun hayatta kaldığı dizide UNSC’nin (Birleşmiş Milletler Uzay Komutanlığı) askeri gücü nedeniyle galaksiye dağılan birkaç yerleşimden biri olan bu bölge, UNSC Deniz Piyadeleri ve onların genetik olarak geliştirdiği Spartalılar’a karşı yoğun bir defansif bloğu oluşturuyor. Bağımsızlığı ilan etmek isteyen Madrigal, savaş içerisine girerken oldukça farklı bir gelecek onları bekliyor olacak.

Halo dizi yorumu nedir?

Covenant olarak adlandırılan istilacı uzaylılar tarafından alt üst edilen gezegende yaşananlar kadraja yansıyor. Vahşi bir ırk olarak görülen Covenant, bölgeleri yağmalayarak katlediyor. Madrigal, gezegenine geliş amaçları olarak gömülü bir harabeyi kazmak cümlesi belirtilirken; General Jin-Ha başta olmak üzere bütün isyancılar hayatını kaybediyor. Harap olmuş bu gezegende tek kalan kişi olan Kwan’dan sonra ortaya Halo’nun şaşırtıcı yüzü çıkıyor. Madrigal halkına yardıma gelen Spartalı “Master Chief” John-117 (Pablo Schreiber) ve ekibi insan ırkını korumak istiyor. İnsanlığı korumak için bir araya gelen iki güç bütün kozlarını paylaşıyor.

Hikâyenin başlangıcı da John sayesinde ortaya çıkıyor. Olay örgüsü de bundan sonra başlamaktadır. Covenantların kazı çalışması ile elde ettiği “kalıntıyı” bulması birçok şeyi de değiştiriyor. Bu kalıntı dokunan kişiyi geçmişteki sıradan yaşamına götürürken genetik, dizayn edilmiş tasarımından uzaklaştığı görülmektedir. John bu kalıntıya dokunarak geçmiş anılarıyla yüzleşir ve savaş makinesine dönmek yerine hakkında ölüm emri verilen Kwan ile birlikte kaçmaya başlar.

Halo ile ilk tanışması oyun sayesinde olan kişilerin diziden ne kadar etkilendiği bilinmese de dizi severler tarafından oldukça beğeni topladığını söyleyebiliriz. Geçmiş gelecek arasında gidip gelen dizinin yaratıcı konusu oldukça merak uyandırmaktadır. Bilim kurgu ve aksiyon severler tarafından oldukça beğenileceği düşünülüyor. İzleyenlerin dizi zevkine kalmış olan bir durum olsa da Halo’nun gerek konusu gerek emek açısından oldukça güzel bir dizi olduğunu söylemek gerekir.

Halo IMDb puanı nedir?

Oyun severler ve dizi tutkunları tarafından oldukça merak edilen bir yapım olan Halo 24 Mart 2022 Perşembe günü izleyici karşısında yerini aldı. Paramount Plus yayın platformunda ekrana gelen dizinin IMDb puanı da oldukça merak edilen konular arasındadır. Halo’nun güncel IMDb puanı 6,6 olark karşımıza çıkmaktadır.

Dizi oyuncu kadrosu ve diğer karakterler

Pablo Schreiber – Master Chief

Natascha McElhone – Dr. Catherine Halsey

Yerin Ha – Kwan Ah

Bokeem Woodbine – Soren-066

Jen Taylor – Cortana

Shabana Azmi – Admiral Margaret Parangosky

Olive Gray – Dr. Miranda Keyes

Charlie Murphy – Makee

Kate Kennedy

Bentley Kalu ve diğer.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr