30.07.2019-16:36 (Son Güncelleme:30.07.2019-16:34)

Pandispanya Nasıl Yapılır? Pandispanya Tarifi

Pastaları yapmadan önce pandispanyası hazırlanmalıdır. Ve oldukça hızlı bir şekilde kolayca yapılabilecek pandispanya için para vermenize gerek yok.

Pandispanya pasta keki olarak da ifade edilir. Bu pasta keki olan pandispanyayı yapmak ise ismi kadar zor değil. Hızlı ve kolay bir tarifle pandispanya sizinle.

MALZEMELER

4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un
1 fiske tuz

HAZIRLANIŞI

Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
Sarıları şekerle rengi açılana dek mikserle çırpın.
Ardından ılık su ilave edilip çırpmaya sürdürün.
Kabartma tozu, vanilya ve un katın ve bu basamakta mikser bırakılıp spatula desteğiyle homojen bir karışım elde edene dek dıştan içe doğru çırpın.

Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana kadar karıştırın ve karışıma ilave edip aynı biçimde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.
22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yayın ve karışımı akıtın.
180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dk pişirin.

Uyarı: Pişirme sırasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kase içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.

İpucu: Her zaman belirtilen, sadece yanlış bir uygulama olan tepsiyi düz bir zemine vurarak hava kabarcıklarını çıkarma işlemini uygulamayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr