02.09.2022-16:26 (Son Güncelleme:02.09.2022-16:26)

Pakistan’ın görüntüleri içler acısı: Maddi zarar tam 10 milyar dolar

Muson yağmurları sebebiyle neredeyse 3’te 1’i sular altında kalan Pakistan’daki felaket uydu yardımıyla yeniden görüntülendi. Yetkililer maddi zararın tam 10 milyar dolar olacağını duyurdu. İşte detaylar...

Aşırı yağışlar sebebiyle son zamanların en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan’da 33 milyonun üzerinde insan, sel felaketinden olumsuz etkilendi. 1000’in üzerinde kişi hayatını kaybederken, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, yaşanan felaket sebebiyle oluşan maddi hasarın düzeltilmesi için 10 milyar dolar bedel ödeneceğini duyurdu.

Pakistan’ın görüntüleri içler acısı

Muson yağmurları sebebiyle neredeyse 3’te 1’i sular altında kalan Pakistan’daki felaket uydu yardımıyla yeniden görüntülendi. Avrupa Uzay Ajansı'nın Copernicus Sentinel-1 uydusundan elde edilen en son uzay gözlemleri, ülkedeki felaketin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.


NASA Dünya Gözlemevi’nin görüntülerinde ise Pakistan’ın en uzun nehri olan İndus nehrinin tam anlamıyla göle döndüğü dikkatlerden kaçmadı. 3’te 1’i sular altında kalan Pakistan’da dünyayı etkileyen iklim krizinin etkileri ciddi şekilde görüldü.


Sadece aşırı yağışlar değil, 47 dereceye ulaşan yüksek hava sıcaklıkları da ülkede yaşayanları zor durumda bırakıyor. İlkbaharda ölçülen 47 derecelik hava sıcaklığı ve son 10 yılda yaşanan en büyük sel felaketi, Pakistan’da yaşamı alt üst etti.

muratcankilic@haber365.com.tr