20.09.2024-17:03 (Son Güncelleme:20.09.2024-17:03)

Pager çağrı cihazı nedir, ne işe yarar? Pager çağrı cihazı nasıl patladı? Pager çağrı cihazı teknik şartnamesi

İsrail’in Lübnan’daki taşınabilir çağrı cihazlarını patlatmasının ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı ülke genelinde 8 kişinin öldüğünü açıkladı. Dikkat çeken olay sonrasında Pager çağrı cihazı nedir, Pager çağrı cihazı nasıl patladı, Pager çağrı cihazı teknik şartnamesi gibi terimler araştırılmaya başlandı. Konu hakkında merak edilenler haberimizde…

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in ülke genelindeki çağrı cihazlarını patlatmasının ardından 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2800 kişinin yaralandığını bildirmişti. Dünyada gündem olan bu olay hakkındaki gelişmeler takip edilirken Pager çağrı cihazı Nedir, Pager çağrı cihazı nasıl patladı, Pager çağrı cihazı teknik şartnamesi, Lübnan çağrı cihazları, İsrail çağrı cihazı patlaması gibi terimler araştırılmaya başlandı.

Pager çağrı cihazı nedir?

Cep telefonları yaygınlaşmadan önce sıkça kullanılan ve günümüzde hala doktorlar ve hemşireler tarafından tercih edilen çağrı cihazları, yeni bir saldırının hedefi oldu. İsrail'in Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızarak patlatması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.


Çağrı cihazı ne işe yarar?

Çağrı cihazı veya bilinen adıyla "pager", alfanümerik ya da sesli mesajları alan ve görüntüleyen kablosuz bir telekomünikasyon cihazıdır. Kullanıcılarına sürekli ulaşılabilirlik sağlayan bu cihazlar, 1949 yılında Alfred J. Gross tarafından patentlenmiş ve ilk defa Motorola tarafından 1956'da piyasaya sürülmüştü. Özellikle sağlık çalışanları ve sürekli iletişimde olması gereken profesyoneller tarafından tercih edilen bu cihazlar, günümüzde de aktif olarak kullanılıyor.

İsrail çağrı cihazı patlaması hakkında

Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, İsrail’in Lübnan’da kullanılan çağrı cihazlarına sızarak gerçekleştirdiği saldırı sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Beyrut’un güney banliyöleri ve ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanan bu saldırıda, taşınabilir çağrı cihazlarının patlatıldığı ve yaralananların hastanelere nakledildiği belirtildi.


Lübnan çağrı cihazları

Saldırıda yaralananların büyük bir kısmının Hizbullah mensubu olduğu bildirildi. Bu olay, Lübnan’da eşi benzeri görülmemiş bir güvenlik vakası olarak kayıtlara geçti ve bölgede ciddi bir endişeye neden oldu. Yüksek teknoloji kullanılarak gerçekleştirilen bu saldırı, taşınabilir çağrı cihazlarının güvenlik açıklarını gözler önüne serdi ve benzeri saldırıların tekrar yaşanabileceği endişesini artırdı.

muratcankilic@haber365.com.tr