11.10.2024-22:32 (Son Güncelleme:11.10.2024-22:33)

Özbekistan ve İran Ticaret Anlaşmasını Genişletme Kararı Aldı

Cumhurbaşkanları Mirziyoyev ve Pezeşkiyan, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması konusunda önemli adımlar atacak.

Özbekistan ve İran İlişkileri Daha da Güçleniyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, iki ülke arasında mevcut olan tercihli ticaret anlaşmasını genişletmenin kritik olduğunu belirtti.

Forumda Önemli Görüşmeler

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, ünlü Türkmen şair Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılı dolayısıyla düzenlenen "Zaman ve Uygarlık İlişkisi - Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katılmak üzere Aşkabat'ta bulunmaktaydı.

Karşılıklı İşbirliği Vurgusu

Görüşme sırasında, liderler iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükseltilmesi ve karşılıklı işbirliği projelerinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, ulusal ve bölgesel konular üzerinde kapsamlı bilgi alışverişinde bulundular.

Ticaret Anlaşmasının Genişletilmesi

Liderler, Tercihli Ticaret Anlaşması çerçevesindeki ürün listesinin genişletilmesinin yanı sıra, ikili ticaretin artırılması için gerekli adımların atılması çağrısında bulundular.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev (solda), ünlü Türkmen şairi ve düşünürü Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yıl dönümü vesilesiyle Türkmenistan’da düzenlenen "Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katılmak üzere bulunduğu Aşkabat’ta İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (sağda) ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr