08.10.2024-20:19 (Son Güncelleme:08.10.2024-20:19)

Özbekistan, BDT Ekonomi Konseyi Toplantısını Taşkent'te Önerdi

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, 2025'te Taşkent'te BDT Ekonomi Konseyi toplantısı ve Yenilikçi Kalkınma Forumu düzenlenmesini teklif etti.

Mirziyoyev'den Önemli Teklif

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 2025 yılında Taşkent'te düzenlenecek uluslararası sanayi fuarı kapsamında Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Ekonomi Konseyi toplantısını ve Yenilikçi Kalkınma Forumu'nu önerdi.

Güvenlik ve İstikrar Vurgusu

Mirziyoyev, bu önerisini Moskova'da gerçekleştirilen BDT Liderler Zirvesi sırasında gerçekleştirdiği konuşmada ortaya koydu. Konuşmasında, BDT ülkelerinin güvenlik ve istikrarlı kalkınmasının önemine değindi.

İşbirliği ve Ortak Faaliyetler

Mirziyoyev, BDT ülkeleri arasında istihbarat ve diğer kritik alanlarda işbirliğinin şart olduğunu vurgulayarak, çağdaş tehditlerle mücadele ve siber güvenlik konularında yapılması gerekenlerin altını çizdi.

Sanayi Projeleri ve Yenilikler

Ekonomik ortaklıkların güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Mirziyoyev, üye ülkeler arasında sanayi alanında yürütülen projelerin başarılarına değindi. Ayrıca, BDT sektör konseyleri ve komitelerinin faaliyetlerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İleriye Dönük Planlar

Önerilerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, bir sonraki konferansın Semerkand'da yapılmasını ve bu toplantıda yapay zeka geliştirilmesi konularının ele alınmasını da önerdi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev (fotoğrafta), Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen BDT Liderler Zirvesi'ne katılarak, bir konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr