23.10.2024-18:46 (Son Güncelleme:23.10.2024-18:46)

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

OİB tarafından düzenlenen yarışma, İzmir'de ödülleri sahipleriyle buluşturdu.

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nın Ödül Töreni İzmir'de Yapıldı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, sektördeki ihracat hedeflerinin 37 milyar dolara ulaştığını duyurdu.

OİB tarafından, Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen "Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması" ödül töreni, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde gerçekleşti. Çelik, törende geleceğe yönelik umut verici açıklamalarda bulundu.

İhracat Hedefleri ve Zorluklar

Çelik, otomotiv sektörünün son 17 yılda ihracat şampiyonu olduğunu ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtti.

“Otomotiv endüstrisi ve imalat sanayisi, zorlu süreçlere rağmen 2024 yılında ihracatta rekor bir düzeye ulaşacak,” diyen Çelik, 2024 yılı için ihracat hedefinin başlangıçta 39 milyar dolar olduğunu ekledi. Ancak, enflasyonla mücadele sürecinin ihracat üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Üretim Kalitesi ve Yerlilik Oranı

Çelik, geçtiğimiz yıl 1,47 milyon araç üretildiğini ve bunların %75'inin ihraç edildiğini vurguladı. "Üretimimiz yüksek kalitede ve dünya pazarına hitap etmeye hazır," diye sözlerine devam etti.

Yerlilik oranlarının bazı araç gruplarında %80'lere ulaştığını açıklayarak, bu durumun sektörün dış ticaret fazlası vermesindeki önemine değindi.

Yarışmanın Önemi

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nın Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, yenilikçi fikirlere her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, bu yıl ilk 5'e giren projelere toplam 3 milyon liralık ödül verileceğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü İlker Murat Ar, otomotiv sektörünün AR-GE ve tasarımda her zaman öncü bir konumda olduğuna dikkat çekti. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran da etkinliğin önemine değinerek, öğrenci projelerini destekleyerek başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurguladı.

Dereceye Giren Projeler ve Paneller

Ödül töreninin ardından "Şehir İçi Ulaşımın Geleceği" ve "Şehir İçi Hareketlilik Sistemlerinde Regülasyonlar" konulu paneller düzenlendi. Tören sonunda, Pomeco, Fire-Stopper, BBA VTOL, Digiforming ve Genoride projelerine ödülleri verildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlenen "Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması"nın ödül töreni, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde gerçekleştirildi. Törene Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik (sağ 3), Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu (sağ 2), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü İlker Murat Ar (sol 2), İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran (sol 3), Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi (sağda) , sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr