01.07.2024-10:11 (Son Güncelleme:01.07.2024-10:11)

Otomobil fiyatları düşüyor ama fırsatçılık durmuyor: İkinci elini sıfırın üstünde satıyorlar

Otomobil fiyatlarındaki dikkat çeken düşüşe rağmen fırsatçılardan tepki çeken hamleler gelmeye devam ediyor. Elektrikli otomobil Tesla Model Y’nin sıfır fiyatı 1 milyon 700 bin lira seviyelerinde olmasına karşın, fırsatçılar ikinci elini 2 milyon liranın üzerinde satışa sunuyor.

Otomobil fiyatlarındaki düşüşe rağmen fırsatçılar fiyat artırmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'de satışa sunduğu Model Y araçlarını teslim etmeye başlarken, ikinci el piyasasında fiyatların sıfır araçları geçmesi dikkat çekiyor.

Sıfırının neredeyse yüzde 50 fazlasına ikinci el satışı

İlan sitelerinde 2023 model arkadan çekişli Tesla Model Y araçlarının fiyatları 2 milyon 50 bin liradan 2 milyon 225 bin liraya kadar yükseldi. Oysa sıfır modeller 1 milyon 791 bin 451 liradan satılıyor. İkinci el otomobillerin sıfır a>raç fiyatlarını geçmemesi gerektiği konusunda ilan sitelerine uyarılar yapıldı.


Ticaret Bakanı Ömer Bolat da bu duruma dikkat çekerek, "Otomobilde ikinci el fiyatları sıfır araç fiyatını geçemeyecek. Bu konuya ilişkin tüm çevrimiçi satış siteleri ile görüşüldü" açıklamasını yapmıştı.

52 milyon lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarına yönelik 6 ay ve 6 bin kilometre şartı ile ilan kısıtlaması uygulamalarının süresini yeniden uzattığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu düzenlemelerin uygulanmaya başlamasından bu yana, 6 ay - 6 bin kilometre kuralı nedeniyle 52 milyon TL, ilan kısıtlaması nedeniyle ise yaklaşık 90 milyon TL ceza kesildiği ifade edildi.

kursat@haber365.com.tr