Sütün hafif ve lezzetli haliyle geleneksel bir Osmanlı tatlısıyla karşınızdayız. Osmanlı mutfaklarından günümüze kadar ulaşan bu saf lezzet sakızlı muhallebi tarifi sizlerle...
MALZEMELER
Bir litre süt
Bir su bardağı toz şeker
Bir su bardağı un
Bir paket vanilya
3 parça damla sakızı
YAPILIŞI
Çok büyük olamayan bir tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyarak karıştırmaya başlayın. Kıvam alana kadar pişirin. Muhallebi koyulaşınca damla sakızları havanda iyice dövün ve tencereye koyun.
5 dakika sonra muhallebiyi ocaktan alarak kısa bir süre dinlendirin.
Ardından muhallebilieri servis edeceğiniz kaselere doldurun. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Muhallebiyi çeşitli meyvelerle süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.